Ez most a TOP 3: ezek az idei legszebb csempe-trendek

Ez most a TOP 3: ezek az idei legszebb csempe-trendek

Címlap / Otthon / Dekor / Ez most a TOP 3: ezek az idei legszebb csempe-trendek

1/3. Az igazi blues

A kék szín határozottan fontos szerephez jut az idei évben. A klasszikus, pantone kék és a farmerszerű kék lett az év színe a lakberendezésben, és ez bizony jelentősen kihat a csempevilágra is. A fényesen csillogó, fehér fugával kiemelt csempék az idei trendek szerint éppolyan divatosak, mint a matt felületek, amit gyakran fekete fugával tettek hangsúlyossá a tervezők. Mindkét verzió nagyon modern és izgalmas megoldásokat rejt magában, a klasszikus, téglalap alakú metrólapok pedig lehetővé teszik, hogy elegáns, mégis hagyományos legyen az összhatás.

Azonban nem csak a sötétkékek viszik a prímet a mostani szezonban, mert az eufória fantázianéven elhíresült, óceán kékre emlékeztető árnyalatok is kifejezetten népszerűnek bizonyulnak az előttünk álló évben.

2/3. Változatos alakzatok és minták

Függetlenül attól, hogy a csempe alakja egyedi, vagy a lerakás után a végső minta az, a különféle geometriai sokszögek idén viszik a prímet. Közülük is ki kell emelnünk a hatszögeket és a kockákat, valamint a virágmintákat. Bár nem a legfrissebb trend, de még mindig dominálnak a csempedivatban az óvilági metszetek képei, így ha most újítotok fel, nagyon széles paletta áll a rendelkezésetekre a választást illetően.

A modernebb stílus kedvelői értelemszerűen inkább a szabályosabb, feltűnőbb geometriai minták felé fognak húzni, a minimalizmust kedvelők valószínűleg az egyszerűbb, letisztultabb formákat választják, míg a klasszikus elegancia hódolói most az újragondolt virágminták, óvilági metszetek között találhatják meg az igazit.

Az egyedi mintákat illetően ki kell emelnünk az optikai illúziókat biztosító, valamint a háromdimenziós csempéket is, amik csodálatosan mutatnak az egyedi, bohém otthonokban.

3/3. Természet ihlette

A fa- és kőhatású csempékhez használt technológia még tovább fejlődött, így már olyan csodaszép utánzatok is készültek, amik megszólalásig hasonlítanak az eredeti márványhoz, vagy éppen a csiszolt mészkőhöz.

Igazán könnyű drámai hatást elérni a méretes porcelánlapok segítségével, amik sokszor nem csak a falon, vagy éppen a padlón tűnnek fel, alkalmanként a komplett helyiséget beborítják.

A népszerű és egyedi megoldások mellett továbbra is hódítanak az egyszerűbb, megszokottabb és kicsit talán természetesebb lehetőségek. Ilyenek a fahatású padlóburkolatok, a sötétszínű, elsősorban szürke és barna alapok, amik a legtöbb otthonba komolyabb újratervezés nélkül is beilleszthetőek.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást