A legszebb anyák napi virágok és jelentésük

A legszebb anyák napi virágok és jelentésük

Címlap / Életmód / Család / A legszebb anyák napi virágok és jelentésük

Ideális esetben az anyák napja nem elsősorban az ajándékozásról szól, de melyik édesanya ne örülne egy csokor finom illatú virágnak? Ha te is élővirággal szeretnéd meglepni anyukádat ezen a különleges vasárnapon, tudd meg, milyen üzenetet, jelentést hordoznak magukban a különböző virágfajták.

Rózsa

Biztosan te is hallottad már, hogy a vörös rózsa a szerelem virága, ám rózsát ajándékozni természetesen nem csak a szerelmesek privilégiuma, ez a gyönyörű és illatos virág általában minden nőnek (és anyának) tetszik.

A rózsa különböző fajtái ugyanakkor más-más jelentéssel bírnak: a bazsarózsa a boldog, hosszú élet jelképe, míg a fehér rózsa az ártatlanság, szűziesség szimbóluma, egy csokor rózsa pedig a hálát fejezi ki.

A sárga szín az irigység és féltékenység jele, ami a rózsa színében is megjelenik a népi babonák szerint, de ettől még nyugodtan meglepheted vele édesanyádat, ha épp ez a kedvenc színe.

Tulipán

Tavasszal a kerti virágok egyik legnépszerűbbike a tulipán, mely a maga egyszerűségével, visszafogott illatával sokak kedvence.

Azt viszont csak kevesebben tudják, hogy a hagyományok szerint a tulipán a szeretők virága, melyre a virág szív formája is utal, a piros tulipán ajándékozása pedig egyenesen szerelmi vallomást jelent.

Ebből is látszik, hogy a virágok jelentését általában valamiképp a szerelemhez kötik, ám ettől még egy anyának is tökéletes ajándék lehet egy csokor színpompás tulipán.

Gyöngyvirág

A gyöngyvirág minden évben kivirágzik anyák napjára, így ha egy igazán finom és illatos virággal szeretnéd meglepni anyukádat, a gyöngyvirággal nem nyúlhatsz mellé – akár a piacon veszed vagy te magad, mindenképp örömet fogsz okozni vele.

A gyöngyvirágot egyébként Mária-virágnak is szokták emlegetni, melynek vallási vonatkozása van: a Golgotáról hazatérő Szűz Mária megelevenedett könnyeiből keletkezett a gyöngyvirág virága.

A népi hagyományok szerint pedig egy csokor gyöngyvirágot ajándékozni a megbecsülés jele.

Kála

Ez a letisztult, legtöbbször fehér virág a szépséget jelképezi, nem véletlen, hogy menyasszonyi csokorba kötve is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Vágott vagy cserepes formában is tökéletes választás anyák napjára, pláne, ha anyukád is osztja a kevesebb néha több elvét.

Liliom

A liliom talán nem tartozik a legszokványosabb virágok közé, pedig ehhez a különleges virághoz olyan fogalmakat szokás társítani, mint a tisztaság vagy az ártatlanság.

Más hagyományok szerint egy szál liliom a termékenység szimbóluma, de a szeretet és remény jelképének is tartják.

Akár sárgát, fehéret vagy lilát választasz édesanyádnak, a legegyszerűbb vázában is remekül fog mutatni.

Orgona

Az ünnephez kötődő dalokban is megjelenő orgonavirág nem véletlenül közkedvelt anyák napján.

Az általában fehér vagy lila színekben pompázó illatos virág ugyanis az áhítatot és szeretetet szimbolizálja, de a legtöbb virághoz hasonlóan a szerelmesek virágaként is szokás emlegetni.

Orchidea

Az érzékeny, igényes emberek növényének tartják az orchideát, mellyel a hagyományok szerint elismerésünket fejezhetjük ki, ha nagyra becsüljük valakinek a tudását és műveltségét.

Egy biztos, az orchidea azért is jó ajándék, mert a megfelelő gondoskodás mellett cserepes verziója akár egész évben a lakás dísze lehet, nem csak néhány napig.

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást