A legszebb 2019-es őszi smink trendek, szerintünk

A legszebb 2019-es őszi smink trendek, szerintünk

Címlap / Stílus / Arc / A legszebb 2019-es őszi smink trendek, szerintünk

Az idei sminktrendek meglehetősen széles skálát vonultattak fel a kifutókon.

A no-make up look

A természetesség egyre több helyen kerül a központba: töretlen népszerűségnek örvend a lakberendezésben, a frizurák világában és persze a divatban is rendszeresen feltűnik. Érthető módon nem kerülte a sminktrendeket sem, sőt! Olyan komoly szerephez jutott, hogy az egyik legközkedveltebb irányzat lett a no-make up look, avagy azok a sminkek, amikről senki nem tudja megmondani, hogy valójában ott vannak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Jó hír ez azoknak, akik alig, vagy egyáltalán nem szoktak sminkelni, ők most akarva, akaratlanul is divatosak lesznek a natúr megjelenésükkel. És hogy mi jellemzi ezt a trendet? Leheletvékony alapozóréteg, vagy BB krém, természetesen hagyott szemöldök, matt, áttetszőnek ható rúzs, és legfeljebb egy nagyon halvány, barackos, barnás szemhéjfesték. A szempillák sem feltűnőek, olyan hatást keltenek, mintha csak egy rétegnyi olajjal ápoltad volna őket.

Bronzos istennők

Ugyancsak nem áll messze a természetességtől a bronzos ragyogás, aminek már a nyári szezonban is érdemes hódolni, hiába csak ősztől-téltől lesz hivatalosan is trendi ez az irányzat. A bronzos színek, pirosítók a hideg hónapokban nem a barna bőrre kerülnek fel a divat szerint, hanem a már kifakult, világosabb alapra, ettől lesznek igazán különlegesek.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ennél az irányzatnál hangsúlyosan bronzos az arcbőr, tehát az alapozó és a pirosító adja meg az alapját a teljes sminknek, aminek az elkészítése egyébként nem túl bonyolult: barnás, bronzos szemhéjfestékeket és barna, vagy fekete szempillaspirált kell használnod.

Színes tusvonalak

Nem mindennapi trendet jelentenek a színes tusvonalak, és valószínűleg sokak tetszését nem is nyerik el. Amiért az én listámra mégis felkerültek, az a retro irányzat, amit képviselnek.

Manapság a divatot alapvetően meghatározzák a felelevenített, 80-as és 90-es évekre jellemző ruhák, és ezekhez remekül passzolnak a feltűnő, színes sminkek.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A színes tusvonal emiatt egyértelműen beleillik a képbe, és önmagában még csak nem is a legdurvább változat, hiszen az őszi-téli trendekbe a csillámporos sminkek ugyancsak visszakerültek – bár valószínűleg inkább a fiatalabb korosztály világát fogják meghódítani.

Trendi füstös szemek

Az egyik legszexibb technika kétségtelenül a füstös smink, ami talán sosem ment ki a divatból, most mégis újra aratott a kifutókon. Ezt az irányzatot ezúttal nem a fekete vonta teljesen uralma alá, hanem a szürke, ami egyszerre eredményez kicsit szolidabb, mégis különlegesebb látványt.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Azért a cicaszemek mellől nem hiányozhat a fekete sem, a sötét tusvonal szinte az összes füstös smink mellett lényeges szerephez jutott. Ez a smink azért is nagy kedvencem, mert könnyen átalakítható: ha nappalra felteszed a szürkés, füstös sminket, akkor estére elég csak kihúznod a tussal a szemeidet, és már kész is a tökéletes alkalmi smink.

Hangsúlyos ajkak

Az ajkakat illetően meglehetősen szabadkezet kaptunk a tervezőktől, mindenki meg fogja találni azt, ami a stílusához és a szemsminkjéhez jól passzol. Népszerűek maradtak a natúr, természetes és visszafogott színek, ám ezúttal már nem a matt rúzsok, hanem a csillogó, inkább szájfény állagú ajakápolók hódítottak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A vörös szerelmeseinek sincs okuk az aggodalomra: a piros és a hasonlóan élénk színű rúzsok ugyancsak közkedveltségnek örvendenek, elsősorban natúr szemsmink mellett. Újdonságként tűnnek fel a kínálatban a bogyósgyümölcsökre emlékeztető tónusok, amik elsősorban izgalmas, lila palettát és borvörös rúzsokat vonultatnak fel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást