Szórakozás / Otthon

A legjobb könyvek gondoskodó apukáknak a szülői örömökről

Tisztelet, elismerés és szeretet jár azoknak az édesapáknak, akik kiveszik a részüket a nevelésből, gondoskodnak a gyermekükről. Bájos ajándék lehet számukra bármelyik könyv az alábbiak közül, ha a hálánkat szeretnénk kifejezni. De az apaság küszöbén álló férfiaknak is szívet melengető meglepetés lehet!

Apakommandó

Az anyukák, a nők a várandósság alatt biológiailag és mentálisan is hónapokig készülnek az anyaságra. Az apukáknak is át kell rendezni fejben a dolgokat.

Az Apakommanó – Alapkiképzés – Hogyan legyünk profi apák című, katonai szakzsargonnal teli könyv nekik szól. Nincs benne habos-babos, rózsaszín báj, inkább gyakorlatias tanácsokkal van tele. A mókás, egyedi látásmóddal írt könyvben a család az osztag, a bázis az otthon, az FK, a felderítő katona pedig maga a gyerkőc. Kis szótár is segít eligazodni a jelentések közt. ÜK-val például az üzemképtelenséget jelöli a volt kommandós író.

A szerzőnek három gyermek apukájaként volt ideje és lehetősége megtapasztalni, mennyi mindenre oda kell figyelnie egy családfőnek, így például a szórakoztatásra, a finom ételek elkészítésére, a szabályok betartására, a családi béke fenntartására. Az apává vált férfiak imádni fogják!

A legjobb apának

Az aprócska ajándékkönyv nagyon megható ajándék lehet a párunknak, édesapánknak.

Olyan idézetek gyűjteménye, amelyek a családfő szerepéről, fontosságáról, a gyerekkor örömeiről és varázslatairól szólnak.

A kisgyermek számára az apa az óriás, akinek a válláról az egész világot látni lehet.

Az apuka limitált kiadás.

Egyedi, unikum.

Apáról fiúra

Ez egy nagyon imádnivaló kicsi könyv! Fiúk neveléséről szóló életbölcsességek tárháza. Az édesapa az elsődleges férfimodell a fiú számára, az a minta, aki egy életre meghatározza bizonyos dolgokhoz, elvekhez, jelenségekhez való viszonyát.

Az Apáról fiúra mottókban, tömör mondatokban szedi össze a legfontosabbnak vélt tanácsokat. A kedvenceim közül szeretnék megmutatni néhányat: Ne te vívd meg az ő harcait! Bízz rá felelősségteljes dolgokat! Tanítsd meg, hogyan vezesse le a dühét! Ne óvd meg minden kudarctól! Legyél ott, ha szükség van rád!

Apa és lánya – Az apai jelenlét ereje

A legcsodálatosabb apák nagyon féltik a lányukat. Mindent rossztól, csalódástól, kellemetlen alaktól megóvnák szemük fényét egy életen át. Az ilyen férfiaknak szól ez a kötet.

Mert az első férfi a lányok életében bizony az édesapa. És az is vitathatatlan, hogy a családfő hangulata rányomja a bélyegét a gyermeke közérzetére, még akkor is, ha ez nem tudatos.

Olvastad már?  Útmutató férfiaknak a női lélek megértéséhez – 3 könyv a nőkről

A látens, észrevétlenül zajló mintavételek során a szülők egymáshoz való viszonyát is érzékeli a baba. A családfő az anyukáért és a piciért is felelős.

A könyv gyönyörűen leírja, hogy miért, miben, hogyan jó, ha számíthat a gondoskodó apukára a lánya. Reméljük, sok melegszívű, kedves apuka létezik! Az én édesapám ilyen.

Játszótéri pillanatok

A játszótéren rengeteg cuki, kellemetlen, kínos helyzetet átélhetünk, sokféle nevelési módszer, viselkedési mód figyelhető meg.

A Játszótéri pillanatok egy szellemes édesapa feljegyzéseit, humoros történeteit tartalmazza. Maros András rövid sztorijai, helyzetleírásai különböző szülőtípusokat mutatnak be, olyan élethelyzeteket, amiken nagyokat lehet kacagni.

Nagy adag önirónia kell ahhoz, hogy az anyai, apai mintákon és a nagyszülők hozzáállásán derülni tudjunk.

A szerző arra buzdít, hogy tudjunk nevetni az olyan, minden nap felmerülő nehézségeken, mint például a homokozós játékok eltulajdonítása, a mászókáról való lezuhanás, vagy a gyerkőc kínos kérdéseinek kezelése.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást