A legjobb kiállítások 2017 tavaszára

A legjobb kiállítások 2017 tavaszára

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb kiállítások 2017 tavaszára

Egy unalmasnak tűnő hétvégi napra tökéletes program lehet, ha ellátogatsz egy kiállításra. Szerencsére a hazai múzeumokban sok érdekes időszaki kiállítást tartanak, és biztosan találsz kedvedre valót, ha a festészet, az iparművészet vagy akár a fényképek szerelmese vagy. Összeszedtünk neked néhány klassz kiállítást 2017 tavaszára, amelyre érdemes ellátogatnod.

Baselitz. Újrajátszott múlt, Magyar Nemzeti Galéria, március 31-július 2.

Georg Baselitz az egyik legismertebb német kortárs képzőművész, akinek több mint 80 alkotásából nyílik idén kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

Baselitz festményeiből, grafikáiból és szobraiból válogattak a kurátorok, az Újrajátszott múlt című tárlat a Klasszikus Kortárs Német Képzőművészet kiállítássorozat harmadik állomása.

Baselitz művészetére jellemző az absztrakt képalkotás és a narratív festészet, így ha a modern irányzatok kedvelője vagy, ezt a kiállítást neked ajánljuk.

Független objektív – Kortárs finn fotográfia, Capa Center, január 24-március 5.

Finnország függetlenné válásának centenáriumi éve 2017, és ebből az alkalomból a Capa Centerbe is elhozták az „Independence Through the Lenses” (Független objektív. Kortárs finn fotográfia) című kiállítássorozatot.

A kiállítás keretében Juha Arvid Helminen, Sara Hornig, Jaakko Kahilaniemi, Riitta Päiväläinen, Harri Pälviranta, Juha Suonpää és Juuso Westerlund fotográfusok kortárs művei lesznek láthatók, melyek központi témája természetesen a finn mindennapok, a finn élet, a finn emberek.

Ha szereted a kortárs fotográfiát, ezt a tárlatot semmiféleképpen se hagyd ki az idén!

West Kunst – Ost Kunst, Ludwig Múzeum, március 10-december 31.

Márciusban nyílik meg a Ludwig Múzeum legújabb állandó kiállítása, a West Kunst – Ost Kunst, amely arra tesz kísérletet, hogy a műalkotásokat ne csak stílusok vagy kronológia alapján rendezzék kiállításokba, hanem a keleti és nyugati művészeti irányok szerint is, hogy így jobban rávilágítson a párhuzamokra és a különbségekre a két ág között.

Az újragondolt kiállításban sok olyan darabot láthatunk újra a Ludwig gyűjteményéből, amelyet egy ideig nem tártak a közönség elé.

Mentés másként… – „Mi marad az újmédia művészetéből?”, Ludwig Múzeum, február 24-március 26.

A Ludwig Múzeumban az új állandó tárlat mellett egy új időszaki kiállítás is nyílik, amely a médiaművészet magyarországi kezdeteitől napjainkig tartó időszakot, a folyamatosan megújuló technológiákat alkalmazó művészek munkásságát mutatja be.

Olyan műveket tekinthetsz itt meg a Ludwig-gyűjteményből, amelyek átfogó képet adnak a médiaművészet főbb állomásairól és irányairól.

A tárlattal szeretnének arra is rávilágítani, milyen problematikái vannak a kortárs műtárgyak bemutatásának és konzerválásának, és mennyire ki vannak téve ezek az értékek az amortizációnak.

Színekre hangolva, Iparművészeti Múzeum, június 11-ig

Még idén nyárig látható az Iparművészeti Múzeum legszínesebb kiállítása, így ha eddig kihagytad, itt az ideje annak, hogy pótold.

A tárlat a zöld – kék – piros színek köré szerveződik, melynek három termében mintegy 400 iparművészeti tárgy – főként kerámia, textil, bútor és ötvösmű – kerül bemutatásra.

A tárgyak színek szerinti rendezésének gondolata hasonló a Ludwig Múzeum keleti-nyugati elrendezéséhez, tehát a célja, hogy új összefüggésekben mutassa meg a múzeum műtárgyait, hogy a tárgyak jelentésének új aspektusát ismertessék meg.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást