Életmód / Táplálkozás

A legjobb anyagcsere gyorsító ételek

Anyagcsere gyorsító étel

Brokkoli

A brokkoli egy egész seregnyi anyagcsere serkentő összetevőt tartalmaz, mint például a kalcium és a C-vitamin. A kalcium beindítja az anyagcserét, míg a C-vitamin segít szervezetednek még több kalciumot felszívni.

Jalapeño

A jalapeño (zöld színű csípős) paprikában található kapszaicint szervezeted még órákkal később is emészti, felgyorsítva szívverésedet és anyagcserédet egyaránt.

Curry

Akárcsak a jalapeño, a curry is növeli az elégetett kalóriák számát és felgyorsítja az anyagcserét.

Fahéj

A fahéj nemcsak finom, de egészséges is. Napi csésze teádat fűszerezd fahéjjal, hiszen ez segít szervezetednek hatékonyabban feldolgozni a cukrokat, kordában tartja a vércukorszintet és csökkenti a koleszterinszintet is.

Mandula

A mandula olyan zsírsavakban gazdag, amelyek segítenek az anyagcserén. Fontos, hogy ne fogyassz belőlük túl sokat, mert kalóriaszámuk meglehetősen magas.

Zöld tea

A zöld tea az epigallokatechin-gallát legfőbb forrása. Ez a katechin felpörgeti az agyat és az idegrendszert, tested pedig sokkal több kalóriát éget el.

Kávé

A kávéban található koffein felpörget. A kávéból sem szabad túl sokat fogyasztani, nem többet, mint napi 2-3 csésze, hiszen számos mellékhatása lehet, közöttük megemlíthetjük az ingerlékenységet és az idegességet.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást