A legintelligensebb lányok mindent túlgondolnak – És ennek komoly oka van

A legintelligensebb lányok mindent túlgondolnak – És ennek komoly oka van

Címlap / Életmód / A legintelligensebb lányok mindent túlgondolnak – És ennek komoly oka van

Valójában sosem érzed azt, hogy az agyad kikapcsolna, és a jelenben lenne. A gondolataid folyton cikáznak, és mindig van valami, ami stresszes érzéssel tölt el. Az intelligens lányok sokszor megtapasztalják ezt a problémát, és oka van annak, hogy miért gondolják túl még a legapróbb dolgokat is.

Egy kívülálló sokszor nem is érti, az egyszerű dolgok téged miért töltenek el aggodalommal. Számukra minden olyan magától értetődő. De nem neked. Te ugyanis mindent túlgondolsz, és úgy tűnik, sosem tudsz igazán megnyugodni. Hova kéne ülnöd a munkahelyi meetingen? Mennyi idő után válaszolj erre az üzenetre? Egyáltalán mit kéne írnod?

 A kérdések állandó résztvevői az életednek, te pedig megállás nélkül keresed a válaszokat.

A fejedben minden szituációra létezik jó néhány lehetséges elképzelés. Tegyük fel, hogy egy sráccal ismerkedsz, és még nem hívott el randizni, csakis a neten beszélgettek. Nem kell sok időnek eltelnie, hogy máris tele legyél feltételezésekkel. Biztos nem is kedvel téged igazán. Vagy valaki mással is ismerkedik, és ezért nem férsz bele az idejébe. De közben meg érdeklődik, úgyhogy valószínűleg tetszel neki. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok váltogatják egymást megállás nélkül, neked pedig egy kis nyugtod sincs tőlük.

A csalódás ellen

A baj csak az, hogy mindig a lehető legrosszabbra készülsz fel gondolatban. Már csak az elképzeléstől is stresszelni kezdesz, lelkileg rombolod magad, és közben úgy érzed, mindjárt megőrülsz. Sosincs csend; valami mindig aggaszt, valamin mindig gondolkodsz, még akkor is, ha nem vagy egyedül. Az igazság viszont az, hogy oka van annak, az intelligens lányok miért gondolnak túl mindent. Az indok pedig az, hogy nem akarnak csalódni. Semmiképp sem szeretnék, hogy valami váratlanul érje őket, és nagyot sérüljenek.

Hozzá vagy szokva ahhoz, hogy te irányítod az életed, és nem akarod, hogy ezt bármi vagy bárki elvegye tőled.

Ha felkészülsz lélekben a lehető legrosszabb eshetőségre, nem csalódsz akkorát, mint ha sosem számítanál ezekre. Ezért analizálod túl azt az egy mondatot, ami az üzenetben félreérthető. Többször is végiggondolod, hogyan nézett rád a főnököd, vagy milyen hangtónussal beszélt hozzád, hogy jobban kiismerd, és tudd, mire számíthatsz. Ha baja van veled, nem fog váratlanul érni.

A részletek megfigyelése

Emiatt nagyon jó megfigyelő is vagy. Látod a részleteket, az apróságokat, amik az emberek jelentős részének fel sem tűnnek. Azonban tény, hogy ezeknek túl sok figyelmet is szentelsz. Többet gondolsz róluk, mint ami mögöttük rejtőzik. Mindenbe beleképzelsz valamit, mert azt hiszed, így mindenről tudni fogsz. 

Elképzelhetetlen számodra, hogy úgy menj el nyaralni, hogy nem szerveztél meg minden részletet. Még azt is végigtiktakozod a fejedben, hogy mire van szükséged, ha bemész a boltba, nehogy kimaradjon valami.

Az emberek kívülről azt gondolják, hogy egy logikus gondolkodású, nagyon összeszedett személy vagy. Azt már csak kevesen tudják, hogy ezzel együtt viszont a legérzékenyebb személyek közé tartozol.

A szíved óriási, akárcsak az intelligenciád. Ezért is érzel mindent olyan erősen, és ezért aggódsz olyan nagyon. Büszke vagy arra, hogy képes vagy vigyázni magadra, de ugyanezt utálod is magadban. Mert néha az intelligens lányok is szeretnének hátradőlni, és azt csinálni, amit akarnak; ahelyett, hogy a következmények miatt aggódnának.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást