Ez a 10 legidegesítőbb hétköznapi dolog – Ismerős?

Ez a 10 legidegesítőbb hétköznapi dolog – Ismerős?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ez a 10 legidegesítőbb hétköznapi dolog – Ismerős?

Az Athealth.com felmérést készített arról, mi az a 10 dolog, ami a modern embert leginkább feldühíti a mindennapokban. A kutatók úgy találták, hogy míg a harag egykor szükséges volt az életben maradásunkhoz, mai kényelmes életmódunkban a legtöbbször fölöslegessé vált, mégsem tudunk megszabadulni tőle. Te hányszor bosszantod fel magad ezek miatt a dolgok miatt? Lehet, hogy ha higgadtan végigolvasod a listát, rájössz, hogy valójában nem lenne érdemes.

A tízedik: Ha ellopják a pénzedet vagy vagyontárgyadat

Csak a tízedik helyre került, pedig józan fejjel végiggondolva még valóban ez a lista egyik legrosszabb eleme. Bizonyos szempontból a harag érthető, hiszen ha kizsebelnek, akkor elvesznek tőlünk valamit, amiért becsülettel megdolgoztunk, kihasználva, becsapva, megalázva érezzük magunkat.

Ugyanakkor szerencsére a legtöbbünk életében az utcai lopások legfeljebb pár ezer forintos kárt okoznak, vagyis nem egy ilyen eset miatt fog kisiklani az életünk. A lopás ettől még nem lesz szebb dolog, de az utólagos bosszankodással már nem kapjuk vissza az értékeinket, legfeljebb azt érjük el, hogy a tolvaj a tárcánk mellett egy napi jókedvünket is elveszi tőlünk.

A kilencedik: Ha rossz irányba küldenek

Mindenkivel előfordult már, hogy útbaigazítást kért, és valószínűleg az is szinte mindenkivel megesett, hogy ilyenkor a rossz irányba küldték.

Nem fog leállni a tömegközlekedés, és a Google Maps sem omlik össze, ha rájövünk, hogy vissza kell sétálnunk egy utcát, úgyhogy ezen igazán nem érdemes felbosszantani magunkat.

Inkább gondolj arra, hogy akaratod ellenére valószínűleg veled is előfordult már, hogy homlokegyenest a másik irányba küldtél valakit, mint amerre mennie kellett volna. Hibázni emberi dolog.

A nyolcadik: Várakoztatnak a telefonon

Nincs az a kimunkált dallam, ami 50-edjére végighallgatva ne csapná ki a biztosítékot, mikor mi csak végre egy ügyintézővel, egy élő emberrel szeretnénk beszélni, aki átállítja a díjcsomagunkat, vagy megmondja, miért ment el az adás a tévében.

Nem meglepő, hogy a telefonos várakoztatás felkerült a listára, de talán segít, ha a kagyló szorítása közben megpróbálod elképzelni, mi lenne, ha mindezt 1888. előtt kellett volna megtenned: ha hosszúnak tűnik 15 perc a telefonban, mi lenne, ha a telefonközpont feltalálása előtt kellene elintézned valamit, amikor még egy egyszerű ügyfélpanasz benyújtásához is zarándokutat kellett volna tenned a szolgáltatódhoz?

Na ugye, hogy akkor inkább a telefonos várakoztatás…

A hetedik: Ha fel kell takarítani valaki más után

Lusta munkatársak, szófogadatlan gyerekek, na meg a párod piszkos zoknija a hálószoba padlóján – nálad is kiveri a biztosítékot? Ha nem bírod nézni, ahogy gyűlik a mosatlan, de abból is eleged van, hogy te takaríts valaki más helyett, bosszankodás helyett próbáld meg inkább átnevelni az otthoniakat.

Ha nem dolgozol mindig helyettük, idővel ők is kénytelenek lesznek rendet rakni. A kollégákkal már nehezebb a helyzet – bosszúság helyett legyél büszke magadra, amiért te jobb neveltetést kaptál.

A hatodik: Ha hamisan vádolnak meg valamivel

Az igazságérzet és a becsület ilyenkor általában harag formájában jelentkezik, pedig ha alaptalanul vádoltak meg, akkor előbb-utóbb kiderül az igazunk.

Ne adj táptalajt a pletykáknak, utasítsd el a vádakat, de viseld őket emelt fővel, hiszen nincs okod szégyenkezni. Füstölögjön magában az, aki az egészet kitalálta: a gazdag fantáziájától te még nem leszel rosszabb ember.

Az ötödik: Amikor egy barát nem fizeti vissza a kölcsönadott pénzt

Ugye ismered a mondást? Ha kölcsönkérsz egy barátodtól, valószínűleg már nem sokáig lesztek barátok.

Ha valaki komolyabb összeggel tartozik nekünk, akkor azért úgyis lépéseket fogunk tenni, ha pedig már lemondtunk arról, hogy valaha viszont látjuk a kölcsön adott uzsonnapénzt, akkor tekintsük úgy, hogy ennyit rááldoztunk a barátunkra.

A hozzánk közelállóknak végül is néha elnézzük a hibáit, nem? Legfeljebb kölcsönt többé nem adsz neki…

A negyedik: A barátok húsba vágó viccei

Te még nem találod olyan humorosnak a legutóbbi szakításodat, vagy nem nevetsz őszintén azon, hogy a te csípődön minden falat sütemény azonnal meglátszik? Ha tényleg zavar, akkor tedd szóvá, de gondolj arra, hogy a barátaid valószínűleg nem szánt szándékkal akarnak bántani.

A vicc egy mód arra, hogy kifejezzék: ismerik és látják a hibáidat, de ezekkel együtt is elfogadnak téged. Sőt annyira nem veszik komolyan őket, hogy még viccet is gyártanak belőle.

A harmadik: Zsúfolt buszok

Lerúgták az új cipőd sarkát, az arcod valakinek a hónaljában van, és a levegőd is fogytán. A zsúfolt buszok még abból is kiváltják a klausztrofóbiát, aki egyébként nem hajlamos rá, így nem csoda, ha a kis térbe összezsúfolt emberek hamar agresszívek lesznek.

Ha úgy érzed, mindjárt robbansz, pattanj le a buszról, sétálj egy megállót a tűsarkúdban, és máris más szemszögből nézel majd a talpalatnyi helyedre, ami legalább helyetted gurul.

A második: Forgalmi dugó

Már megint a közlekedés. Az autóban ülni és várni, hogy araszoljon a forgalom valószínűleg nem a nap legfelemelőbb része, de be kell látni, hogy vannak, akiknek ennél sokkal súlyosabb problémákkal kell szembenéznie.

Nem is kell messzire menned: csak fordulj oldalra, és nézd meg azokat, akik egy buszban várják, hogy enyhüljön a forgalom, és közben még le sem ülhetnek.

Az első: Amikor sokat kell várni az orvosnál

Betegen mindenki nyűgösebb, és a hosszas várakozás közben szinte mindenkiben megfogalmazódnak a „minek is fizetem a TB-t”, vagy a „ha eddig nem volt semmi bajom, most már lesz” kezdetű frázisok.

Ebben az állapotban mindenki ellenség, aki előttünk kerül sorra, a betegellátó dolgozói pedig egyetlen nagy összeesküvésben vesznek részt, melynek célja csak és kizárólag az, hogy megkeserítse az életünket.

De hogy van-e értelme ingerültté válni? A negatív energiák csak rosszabbítják az állapotodat, úgyhogy a saját érdekedben: nyugodj meg!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!