Ez a legfinomabb sárgaborsó főzelék receptje. Próbáld ki te is

Ez a legfinomabb sárgaborsó főzelék receptje. Próbáld ki te is

Címlap / Életmód / Receptek / Ez a legfinomabb sárgaborsó főzelék receptje. Próbáld ki te is

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 nagy fej vörös- vagy lilahagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre sárgaborsó
  • 1 evőkanál szárított zöldségkeverék ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma só bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • 1 teáskanál őrölt paprika

Elkészítés

A sárgaborsót legalább 3 óra hosszára áztasd be szűrt vízbe. Amikor letelt az áztatási idő, a hagymát aprítsd fel, és párold meg az olívaolajon. Add hozzá a sárgaborsót, és párold 5 percig együtt vele, gyakori kevergetés közben.

Ezután önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és tedd bele az ételízesítőt és a fokhagymát is. Szórj rá sót és borsot. Főzd 20 percig, majd habard be a liszt és a tejföl vagy joghurt keverékével.

Tedd bele az őrölt pirospaprikát is, és szükség esetén önts még rá vizet. Forrástól számítva főzd még tovább 10 percig, lassú tűzön és kevergetve, nehogy leégjen. Fogyasztás előtt legalább fél órával készítsd el, hogy legyen ideje jobban besűrűsödni, és az ízek is összeérjenek.

Ha több vizet öntesz hozzá, levesként fogyaszthatod. Krutonnal még finomabb!

Jó étvágyat hozzá! 

3 hozzászólás

  • Erzsebet
    2020.12.26., 12:12

    Nem kell besűríteni, igy is elég sűrű. Nen kell bele ételízesítő! Viszont nem árt egy kis füstölthús. Só, bors. babérlevél,v.hagyma nyersen . Főzésnél habzik, és könnyen leég.
    Tejföl sem fontos! Ezért olcsó és finom!

    Válasz
    • Csaba
      2021.01.13., 18:22

      Ne mond már meg mi KELL bele és mi nem,max,azt leírhatod,hogy te,hogy készíted.

      Válasz
  • Erzsébet
    2021.01.22., 23:01

    Én úgy főzöm, mint a babfőzeléket. Mosás, áztatás, Fél liter víz- bele aprított vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babér levél, só, 1-2 marhahús leves kocka, bele az áztatott sárgaborsó, vizet épp hogy ellepje, gyakori kevergetés, amint fől, a vizet pótolni, épp hogy ellepje. ( ízesíthető füstölt szalonna bőrkével is) egy késhegynyi gulyáskrémet is szoktam bele tenni.
    Sztem sűríteni nem fontos, a kézi botmixerrel remek, de előtte a babérlevelet kiveszem.
    Csirkepörkölttel a legfinomabb, de sertéspörkölt, sült virsli, sült debreceni is remek föltét.

    Válasz

Írj egy hozzászólást