Már minden ételt tapadásmentes serpenyőben, vagy kuktában készítek – utóbbiban szoktam főzni a mennyei krémleveseket is.
Azt vettem észre, hogy a kuktában az ételek nem csak sokkal gyorsabban elkészülnek, hanem jóval ízletesebbek, aromásabbak is. Természetesen nekivághatsz a krémleves főzésnek hagyományos edényben is, de ha van kuktád, ideje elővenned!
2/5 Édesburgonya krémleves
Nem tartozik a kedvenc zöldségeim közé az édesburgonya, de a belőle készült krémleves már egészen más tészta. Öröm megfőzni és persze elfogyasztani is!
Hozzávalók: 1 kisebb vöröshagyma, 2 db közepes méretű édesburgonya, 1 db közepes méretű krumpli, 8 dl víz vagy alaplé
Elkészítése: Az édesburgonyát és a burgonyát is pucold meg, vágd közepes méretűre. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon, csipetnyi sóval párold meg. Add hozzá a burgonyákat, forgasd meg őket kicsit, végül engedd fel vízzel, vagy alaplével. Fedő alatt párold puhára! Miután elkészült, egyszerűen turmixold le – ha túl sűrűnek tűnik, nyugodtan adj hozzá egy kis vizet, vagy higított főzőtejszínt. Nagyon jól illik hozzá a pirított kesudió, de a chilis is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!