A legfinomabb levesek hűvös napokra

A legfinomabb levesek hűvös napokra

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb levesek hűvös napokra

A hideg téli napokon mi sem esik jobban, mint egy tál gőzölgő, forró leves. Íme, három finomság, amely a hideg esték kedvence lehet!

Erdei gomba krémleves

Igazán könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a mennyei gombalevest. Az erdei gomba fűszeres íze és a tejszín könnyed krémes ízvilága csodás összhangot alkot. Tálalhatjuk akár egy cipó kikapart, megsütött belsejében is.
Hozzávalók:
0,5 kg erdei gomba
1,5 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt

Sajt krémleves

Egy igazi fehérjedopping ez a leves. A különböző sajtok ízkavalkádja, a vaj és tej krémes könnyedsége csodás ízhatást eredményez.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt sajt
kb. 10-15 dkg kemény jellegű sajt (trappista, ementáli)
1 liter tej
15 dkg vaj
kb. 1 evőkanál liszt

Olaszos paradicsomleves

Minden alkalomra és minden évszakra tökéletes választást jelent ez a bazsalikomos paradicsomleves frissen reszelt parmezánnal. Tálaljuk egyszerű margherita pizza szeletekkel.
Hozzávalók:
1 doboz paradicsom püré
fél liter paradicsomlé
1 csokor friss bazsalikom

Zelleres zöldborsó krémleves

Ha egy nem mindennapi, de mégis finom és krémes levest szeretnél készíteni, akkor próbáld ki receptajánlatunkat és készítsd el a zelleres zöldborsó krémlevest!
Hozzávalók 4 főre:20-30 dkg fagyasztott zöldborsó
egy kisebb fej zeller
bacon
2 evőkanál vaj
2dl tejszín…
Ismerd meg a teljes receptet itt!

Bableves

Egy könnyű bableves különleges fűszerezéssel, melyet tálaljunk ropogós friss kenyérrel és parmezánnal.
Hozzávalók: 20 dkg száraz bab
1-2 babérlevél
fél evőkanál só
2 gumó édeskömény…
Ismerd meg a teljes receptet itt!

Karfiol krémleves

Talán a krémlevesek legfinomabb változata a karfiolos. Sokféle zöldséggel megbolondíthatjuk.

Hozzávalók

– 2 evőkanál vaj
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
– 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva …
Ismerd meg a teljes receptet itt!

Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb

Csak alapvető élelmiszerek szükségesek ehhez a méltán népszerű leveshez, de az eredmény valóságos kulináris élmény lesz!
Hozzávalók
– 2 fej fokhagyma hámozva
– 4 fej kisebb hámozott, felkockázott burgonya
– 3 ek. olívaolaj…
Ismerd meg a teljes receptet itt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást