Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb

Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb

Címlap / Életmód / Receptek / Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb

Csak alapvető élelmiszerek szükségesek ehhez a méltán népszerű leveshez, de az eredmény valóságos kulináris élmény lesz!

Hozzávalók

– 2 fej fokhagyma hámozva
– 4 fej kisebb hámozott, felkockázott burgonya
– 3 ek. olívaolaj
– 0,6 l tyúkhúsleves lé (húsleves kockával felfőzött víz is jó)
– 250 ml fehérbor
– 0,6 l tej
– 250 ml főzőtejszín

Elkészítése

1. Egy aprítógéppel vágjuk pépesre a fokhagyma gerezdeket.

2. Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban közepes lángon.

3. Kavargatás mellett kicsit pirítsuk meg az olajon a fokhagymát.

4. Adjuk hozzá a húslevest és bort, majd forraljuk fel az egészet.

5. Vegyük a lángot takarékra.

6. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, burgonyát és főzzük kb 30 percig.

7. Botmixer segítségével pürésítsük a levest. Ízesítsük sóval, borssal. Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyemzölddel és kenyérkockákkal.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!