Hozzávalók
– 2 fej fokhagyma hámozva
– 4 fej kisebb hámozott, felkockázott burgonya
– 3 ek. olívaolaj
– 0,6 l tyúkhúsleves lé (húsleves kockával felfőzött víz is jó)
– 250 ml fehérbor
– 0,6 l tej
– 250 ml főzőtejszín
Elkészítése
1. Egy aprítógéppel vágjuk pépesre a fokhagyma gerezdeket.
2. Az olívaolajat hevítsük fel egy lábasban közepes lángon.
3. Kavargatás mellett kicsit pirítsuk meg az olajon a fokhagymát.
4. Adjuk hozzá a húslevest és bort, majd forraljuk fel az egészet.
5. Vegyük a lángot takarékra.
6. Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, burgonyát és főzzük kb 30 percig.
7. Botmixer segítségével pürésítsük a levest. Ízesítsük sóval, borssal. Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyemzölddel és kenyérkockákkal.