Bableves

Bableves

Címlap / Életmód / Receptek / Bableves

Egy könnyű bableves recept, melyet tálaljunk ropogós olasz kenyérrel és parmezánnal.

Hozzávalók: 

– 20 dkg száraz bab

– víz

– 1-2 babérlevél

– fél evőkanál só

– 2 gumó édeskömény

– 2 fej vöröshagyma, apróra vágva

– 2 evőkanál olívaolaj

– 2 gerezd fokhagyma

– 5 csésze húsleves alaplé

– 1 nagy kokcára vágott paradicsom

– 2 sárgarépa, szeletelve

– 2 marék vágott zöld káposzta

– 10 dkg zöldbab, darabokra törve

– 4-5 levél friss bazsalikom tépkedve

– fél evőkanál só

– levestészta (opcionális)

– díszítéshez parmezánsajt, pirítós kenyér kockák (opcionális)

Elkészítése:

1. Öblítsük le a babot, majd helyezzük egy tálba, öntsük fel vízzel és hagyjuk ázni egy éjszakán át. Öntsük le róla a vizet.

2. Egy serpenyőbe öntsük bele a babot, 3 csésze friss vizet, tegyük hozzá a babérlevelet, és egy kávéskanál sót. Forraljuk fel, majd főzzük 2 órán keresztül fedő alatt.

3. Egy 6 literes lábasban pirítsuk meg olívaolajon a hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a szeletelt édesköményt, tyúkhúsleves alaplevet, paradicsomot és sárgarépát. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra. Fedjük le és főzzük még másfél órát. 30 perc után adjuk hozzá a káposztát és zöldbabot is. Fűszerezzük bazsalikommal, sóval, borssal. 10 perccel azelőtt mielőtt kész lenne, adjuk hozzá a levestésztát (opcionális). Tálaláskor szórjuk meg sajttal és pirítós kockákkal.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást