A vajas omlós tészta és a savanykás citromos töltelék teszi ennyire ellenállhatatlanná ezt a süteményt. A ropogósan omlós tésztakéreg nagyon finom a krémes citromos töltelékkel.
Hozzávalók a tésztához:
– 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű
– 30 g cukor
– 130 g liszt
– csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
– 200 g porcukor
– 2 nagy tojás
– 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)
– 1 evőkanál reszelt citromhéj
– 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20×20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.
2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót. Ha jól összekevertük, nyomkodjuk a tepsi aljára. Tegyük sütőbe és süssük 18-20 percig, míg enyhén megbarnulnak a szélei. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a tölteléket.
3. Mixerrel keverjük össze a cukrot a tojással. Adjuk hozzá a citrom levét és héját, keverjük össze. Öntsük a keveréket a tésztára és süssük tovább még 17-20 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
4. Vágjuk kockára és szórjuk meg porcukorral. Hidegen vagy kihűlve tálaljuk. Napokig eláll hűtőszekrényben.