A 7 legelképesztőbb dolog, amit a világűrben valaha találtak

A 7 legelképesztőbb dolog, amit a világűrben valaha találtak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 7 legelképesztőbb dolog, amit a világűrben valaha találtak

A technológia fejlődésének köszönhetően a New Horizons nevű szonda jelenleg is úton van a Plútó felé, hogy olyan közeli képeket készítsen a bolygóról, amilyeneket még sohasem láthattál. És amíg a legújabb felfedezésekre várunk, megtudhatod, mik voltak az eddigi legelképesztőbb dolgok, amiket az űrben találtak!

1/7. Hatalmas esőfelhő

Az űrutazásról szóló filmekben nem gyakran látni, hogy az űrhajó vezetője bekapcsolná az ablaktörlőt, mert folyamatosan esik az eső.

Ha mégis így lenne, valószínűleg rögtön azt gondolnád, hogy a készítők életükben nem olvastak még a galaxisunkról.

Csakhogy a kutatók meglepő dologra bukkantak: 120 billió fényévre tőlünk létezik egy hatalmas, vízből álló “felhő”. És a hatalmas alatt ne Csendes-óceáni méreteket érts: ez a természeti csoda százezerszer nagyobb, mint a Nap!

2/7. Fényűző csillag

Képzeld csak el, milyen lélegzetelállító lehetne egy kirándulás az „55 Cancri e” elnevezésű csillagra, melynek nagy része igazi, ragyogó gyémántból áll! A kutatók ezt leginkább úgy tudják körülírni, hogy ami a Földön víz és szikla, az a bolygón gyémánt és graffit.

Ráadásul csillagászati szempontból itt van a szomszédságban (40 fényévnyire), azonban mégsem valószínű, hogy egyhamar utazásokat fognak szervezni a felszínére, mivel hőmérséklete eléri az 1600 fokot.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást