Itt a legboldogabbak az emberek a világjárvány közepén

Itt a legboldogabbak az emberek a világjárvány közepén

Címlap / Életmód / Lélek / Itt a legboldogabbak az emberek a világjárvány közepén

Nagyon optimista embernek tartom magamat, ezt nem tudta elvenni tőlem a világjárvány sem. Azt hiszem, a lehetőségeimből 100%-ban kihoztam azt, amit lehetett, és még a családom sem sínylette meg ezt a helyzetet.

Életem legaktívabb éve van mögöttem, mert amikor már azt gondoltam, a befektetett energiát nem tudom fokozni, jött a vírus és bemutatta, hogy ennél is többre vagyok képes. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan vannak így ezzel és rengetegen teljesítenek erőn felül, előretekintve, mert másként nem is igazán lehet túlélni a mindennapokat.

Azonban azt hiszem, most már mindenki elfáradt. Mindenkinek elege van abból, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Amikor már azt hisszük, hogy végre, ez az, letudtuk a második hullámot, van már oltásunk, sikeresek a korlátozások, akkor mindig rájövünk, hogy nem, ez még mindig az, még mindig nem látjuk a végét. 

Dacára mindennek, idén is elkészült a felmérés, ami az emberek elégedettségét vizsgálja a világban. A Gallup World Poll közzétette a világ legboldogabb országainak listáját, aminek az élmezőnyében egyébként nem igazán történt változás – de voltak nagy előrejutók és óriási visszaesők is. 

Biztos befutók és óriási visszaesők

Az első helyre negyedik éve Finnország került, őket követi a sorban Izland, majd Dánia, Svájc, végül pedig Hollandia – mindezt úgy, hogy Izland két helyet lépett előre. Figyelemreméltó, hogy az összes ország Európában található, pedig az egész világot vizsgálták. Vajon mégsem élünk olyan rossz helyen? A földrajzunk alapvetően jó, legalábbis úgy tűnik, közel lakunk a boldogság-gócponthoz. Sajnos azonban egy híján nem kerültünk fel a TOP20-as listára, ami egyébként így néz ki:

Finnország a világ legboldogabb országa
pawel.gaul/istockphoto.com

1. Finnország
2. Izland
3. Dánia
4. Svájc
5. Hollandia
6. Svédország
7. Németország
8. Norvégia
9. Új-Zéland
10. Ausztria
11. Izrael
12. Ausztrália
13. Írország
14. Egyesült Államok
15. Kanada
16. Csehország
17. Belgium
18. Egyesült Királyság
19. Kína
20. Franciaország

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»