Erre kínál megoldást Pólya Tünde és Pólya Zsombor, akik 2019 óta glutén- és tejmentes lángost és fánkot sütnek különböző, folyamatosan változó helyszíneken.
A testvérpár híres mentes ételeiről az elmúlt időszakban sokszor hallottam, nemrég pedig személyesen is volt lehetőségem megkóstolni az általuk sütött vegán lángost, „tejfölös-füstölt sajtos” feltéttel, ami ételérzékenyként sokat jelentett. A gondos, körültekintő tájékoztatásnak és a kedves kiszolgálásnak köszönhetően nyugodtan haraptam bele a frissen sült, finom lángosba, és egyből el is határoztam, hogy megkérdezem Tündét arról, hogyan alakult meg a vállalkozásuk, és mi mindent foglal magában az egyedi kínálatuk.
Mikor és minek a hatására döntöttetek úgy, hogy megalapítjátok a Láng Fánkot?
2016-ban Zadarban sétáltunk, amikor gyerekem, Máté éhes lett, és semmit nem tudtunk neki venni. Ekkor jött az ötlet, hogy Horvátországban áruljunk lángost. Végül ezt a tervünket nem tudtuk megvalósítani, így Magyarországon kezdtünk bele 2018-ban.
Miért döntöttetek úgy, hogy gluténmentes és vegán kínálatotok is lesz?
2019 tavaszán kaptunk egy felkérést, hogy vegyünk részt egy mentes rendezvényen. Nagyon megtetszett az ötlet, így elkezdtem kikísérletezni a lángos és fánk tésztáját. Kipróbáltam 4-5 mentes lisztet, mindegyiknél több arányt kipróbálva, végül elértem a jelenlegi lángos és fánk állagot, aminek nagyon megörültem. A rendezvény meglepően jól sikerült, a vásárlók szerették, és a pozitív visszajelzések hatására a mentes lángos és fánk is bekerült a termékpalettánkba.
Miért éppen a lángos és a fánk lett a fő profilotok?
Mindenképpen egy klasszikus magyar ételt szerettünk volna, illetve ugye Horvátországban találtuk ki, mert ott nem volt lángos. A fánk kézenfekvő volt, mivel hasonló a tésztája és szerettünk volna édességet is adni.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!