A kutyáknak van megérzésük – Az élővilág és a telepátia

A kutyáknak van megérzésük – Az élővilág és a telepátia

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A kutyáknak van megérzésük – Az élővilág és a telepátia

A telepátia létezése, ténye, miértjei és hogyanjai régóta mozgatják az emberi fantáziát. Számos könyv, írás alapja. Hiszen ki ne akarna a másik ember fejébe látni, gondolataival manipulálni, már csak szórakozásból is. A telepátia az a fogalom, aminek sem tényét, sem annak ellentettjét nem lehet bizonyítani… bár egyesek esküsznek arra, hogy képesek rá, valamilyen szinten.

Az evolúció legalsóbb foka

A baktériumok kémiai jelekkel kommunikálnak egymással, sőt arra is képesek, hogy olyan anyaggal vonják be magukat, melyek ellenállóvá – rezisztenssé – teszik őket a gyógyszerekkel szemben. Ez komolyabb kommunikációt feltételez, hiszen tudnia kell az összes baktériumnak, hogy mikor, mit, és hol kell változtatni a siker érdekében.

A lódarazsak mágnest – titánt, vasat, oxigént tartalmazó kristály – ragasztanak fel a lépet alkotó sejtek tetejére, és ezt használnak a tájékozódás megkönnyítésére, de ezek a kristályok arra is alkalmasak a föld gravitáció sugarainak segítségével, hogy a kas állapotáról, helyzetéről adjanak információt.

Kutyák és macskák

Számos cikk, sőt, Lassie által könyv is született arról, hogy az állatok képesek iszonyatos távolságokat megtenni annak érdekében, hogy hazajussanak.

Ezt a bonyolult műveletet úgy képesek végigvinni, hogy alacsonyabb fejlettségi szintű agyuknak az agyfrekvenciája megakadt az alfa frekvencián.

Így folyamatos kapcsolatban vannak a környező világgal, érzékelik annak változásait, állandóit.

Szubjektív kommunikáció

Az agykontroll használja ezt a kifejezést. Úgy működik, hogy gyakorlatilag bármilyen adatot, akár más gondolatait – melyeket megteremtett – képesek vagyunk, mint egy központi számítógépről lehívni, mint egy adatot.

Ez azt feltételezi, hogy kollektív tudattal rendelkezünk, így ezt a csatornát kommunikációra is lehet használni, oda-vissza, csak tudni kell ráhangolódni a megfelelő frekvenciára.

Számos olyan eset van, amikor a kutya már azt megérzi, hogy gazdája mikor indul el a munkahelyéről – legyen az bármely változó időpontban.

A rekorder

A Guinness rekordok könyve szerint egy Bobbie nevű kutya a csúcstartó. Gazdája, otthonuktól kétezer kilométerrel arrébb nyitott éttermet.

A kutya a Szilás-hegységen keresztül indult útnak, megkeresni a gazdáját.

Az út nem volt egyenes, a kutya 6000 kilométert tett meg hat hónap alatt. Figyelem, nem hazatalált, hanem otthonról indult el megkeresni a gazdáját. Sikerrel. Útját azért sikerült rekonstruálni, mert sok helyen befogadták a hűséges ebet.

A majmok

Japán arról híres, hogy sok különálló kicsi szigete van. Az egyik szigeten rájöttek a majmok arra, hogy jobb, ha az édesburgonyát megmossák a tengerben.

Nem sokkal később az összes többi szigeten – kapcsolat, azaz tanulási folyamat nélkül ugyanez történt, tehát – valamennyire – bizonyított a kollektív tudat megléte.

Megérzés

Köztudott, hogy egy kutya, egy állat, megérzi, ha gazdája bajban van, sőt azt is, ha netán meghal. Képesek akár arra is, hogy belepusztuljanak a gyászba.

Megérzik előre a földrengést, a katasztrófákat, de arra is volt példa a második világháború idején, hogy a bombázást is előre érezték.

A csapatban élő állatok – különválasztva, más helységben – képesek egymás hangulatát átvenni. Erre kísérletek is irányultak.

Telepátia

Úgy gondolom, a telepátiának köze van a szeretethez, a ráhangolódáshoz. Azt is gondolom, ha valami kicsiben létezik, alsóbb rendű fajoknál működik, akkor működhet az embernél is, csak még nem tudjuk, hogyan kell működtetni hatékonyan.

Sokak úgy vélik, hogy létezik egy közös lélek, egy kollektív tudat – nevezhetjük Istennek, vagy Univerzumnak – mely összeköt minket egymással egy felsőbb szinten, és ez az, ami lehetővé teszi, működteti telepatikus próbálkozásainkat.

Azt is mondják, hogy önös érdekeinket, rosszindulatunkat, a helytelen indíttatásból eredő próbálkozásainkat megszűri, így – kicsinyes, gyarló emberként – nem árthatunk vele másnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást