Így kötheted le a gyerkőcöt a téli szünetben

Így kötheted le a gyerkőcöt a téli szünetben

Címlap / Életmód / Család / Így kötheted le a gyerkőcöt a téli szünetben

A téli szünetet egész biztosan már minden gyerkőc rendületlenül várja, ráadásul számukra a karácsonyi forgatag gyakorlatilag az év egyik fénypontja. Azonban, ha lemennek az ünnepek és véget érnek a családi összejövetelek, akkor a gyerekek ott találhatják magukat program és elfoglaltság nélkül.

Unatkozni pedig egyik gyerek sem szeret és ilyenkor merül fel a kérdés: mit is találj ki nekik, ami bele is fér a szűkös téli szünidőbe és közben az egész család számára kellemes időtöltést jelent? Mi hoztunk neked öt olyan programot, amit ti is és a gyerköcők is garantáltan élvezni fognak.

Wellness gyerekszemmel

Naivan azt gondolhatnánk, hogy a wellness csak nekünk felnőtteknek lett kitalálva, azonban a wellnessfürdők élménymedencéit és csúszdáid a gyerekek éppen annyira imádják, mint mi.

Egyik medencéből rohannak át a másikban, minden hullámot kipróbálnak, csúszkálnak és úsznak, miközben mi kényelmesen relaxálhatunk a pezsgőfürdőben vagy éppen a szaunában, persze szigorúan a fél szemünket a kicsiken tartva.

Egy jó wellnessprogramért pedig nem is kell messzire utazni, a téli hidegben viszont kiváló kikapcsolódást hiszen az egész család átmelegedhet, ami pedig a legjobb az egészben, hogy néhány pancsolással töltött nap után az apróságok alvásigénye is garantáltan megnő majd.

Menjetek játszóházba!

Országszerte már egyre több játszóházat találhatunk, ahova nem csupán akkor érdemes betérni az aprósággokal, ha ovi vagy iskola híján nem tudod hova rakni őket.

Érdemes lehet alaposan átnézni a közeli játszóházak programkavalkádját, ugyanis sok helyütt izgalmas, színes, interaktív programokkal várják a szórakozni, mókázni vágyó kicsiket.

Egész biztos lehetsz benne, hogy akad olyan program, ami megtetszik majd a lurkóknak, akkor pedig még jobban fogják magukat érezni, ha te is velük tartasz és együtt vetitek bele magatokat a mókába.

A 3D-ért oda vannak!

A téli szünidő remek alkalom lehet arra, hogy az egész család együtt menjen el valamelyik aktuálisan a moziban futó egész estés mesefilmre.

Ha pedig a kínálatban szerepel 3D verzió is, akkor feltétlenül arra váltsatok jegyet, a gyerkőcöknek ugyanis ez hatalmas élmény és kérdés nélkül ezt az opciót választanák.

A film kezdése előtt mindenképpen kalkuláld bele, hogy vegyetek popcornt és persze valamilyen üditőt is, hiszen a moziélmény így lesz tökéletes a számukra.

Ha esett a hó

Amennyiben havazik a téli szünetben, akkor nem is sokat gondolkodnotok, azon, hogy milyen programot válasszatok, hiszen a gyerkőcök egy közös szánkózásra biztos, hogy kaphatóak lesznek, a hóember építésről pedig már nem is beszélve.

Ha pedig még inkább szeretnétek fokozni az élményt és mindenáron havas tájra vágytok, akkor egy közös sítúra is remek alternatíva lehet a számotokra.

Ha idén nem is terveztetek külföldi kiruccanást, akkor akár egy haza csúszkálás is simán beleférhet.

Persze, ehhez azért idézzük meg a havat is!

Zene, na meg egy kis tánc!

Ha van program, amit kisgyerekkel nem szabad kihagyni, az nem más, mint a zenés illetve táncos foglalkozások.

A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, hiszen szervezett keretek között több működő foglalkozást is találhattok, a legtöbb nagyvárosban azonban erre egészen biztosan van lehetőség.

Az efféle programok még totyogós gyerkőcökkel is élvezhetők, hiszen az ilyen foglalkozásokon ölbéli mondókákat, dalocskákat tanulhattok, zenélhettek és játszhattok, amit aztán otthon is bátran folytathattok.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást