Ezek a kötelező és az ajánlott védőoltások

Ezek a kötelező és az ajánlott védőoltások

Címlap / Életmód / Ezek a kötelező és az ajánlott védőoltások

Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint „A világ egészsége szempontjából a két legfontosabb közegészségügyi beavatkozás a tiszta víz és a védőoltások.” 

A védőoltások az immunrendszer segítői, hiszen az, hogy beadják őket, az elölt vagy legyengített kórokozók válaszra késztetik a védekező rendszerünket. Ezt nevezzük immunizációnak. Ez a legbiztonságosabb módja annak, hogy a csecsemők és a kisgyermekek ne kapjanak el fertőző betegségeket. Az immunrendszer által termelt antitestek segítik a szervezetet, hogy legyőzze azokat a fertőzéseket, amelyekkel a gyermek kapcsolatba kerül. 

Sajnos egyre több olyan betegség üti fel újra a fejét, amelyeket már kezdtünk elfelejteni, például a kanyaró vagy a szamárköhögés. A világ azon tájain, ahol nincs védőoltás, rengetegen belehalnak ilyen fertőző betegségekbe. Sokan úgy gondolják, hogy az oltások veszélyesek, azonban minden vakcinát szigorú, éveken át tartó teszteknek vetnek alá. Magasabb biztonsági szinten ellenőrzik őket, mint bármilyen más gyógyszert.

A kötelező védőoltások

A gyermekek esetében van egy oltási naptár, amely meghatározott életkorokra bontva tünteti fel a védőoltásokat. 

Oldalak: 1 2 3 4 5

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást