Ilyen vagy, ha Kos vagy – A Kos jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Ilyen vagy, ha Kos vagy – A Kos jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ilyen vagy, ha Kos vagy – A Kos jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Bár egy ember jellemrajzának felállításánál az asztrológusnak nem elegendő pusztán az illető napjegyét ismernie, mégis a napjegy az, amely általában a legnagyobb mértékben képes befolyásolni az egyén személyiségét. Az „Ilyen vagy, ha…”-cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegy jó és rossz tulajdonságait egyaránt.

Ha Kos vagy, ez az írás neked szól. Tarts velünk, és nézz szembe a negatív tulajdonságaiddal!

Agresszív

Ha nem tudod teljes mértékben levezetni azt a kirobbanó életerőt, amivel rendelkezel, a temérdek felesleges energia hatására könnyen agresszívvá válhatsz.

Egyébként sem kell sok ahhoz, hogy dühbe gurulj, ráadásul, valljuk be, te nem vagy az a csendben, magadban fortyogó típus.

Szerencsére hamar kapcsolsz, és ha túllőttél a célon, képes vagy ezt beismerni és megbánni. Szerencsésebb lenne azonban, ha elejét tudnád venni dühkitöréseidnek.

Ebben nagy segítségedre lehetnek a különböző sportok és relaxációs technikák.

Harcias

A konfliktuskerülő címszónál bizonyára nem a te fotód szerepel illusztrációként az értelmező kéziszótárban.

Általában nem hogy nem kerülöd, de egyenesen keresed is a konfliktusokat. A küzdelem éltet, azonban, mentségedre legyen mondva, mindig tiszta eszközökkel harcolsz.

Ezzel ellenfeleid is tisztában vannak, és becsülnek is érte.

Önfejű

Akaratosságoddal és makacsságoddal rendszerint eléred, hogy az irányítás mindig a te kezedben legyen.

Ha egy időre mégis ki kell engedned a kezedből a gyeplőt, például a munkahelyeden, akkor sem vagy hajlandó mások akaratának behódolni; kitartóan ellenállsz az olyan dolgokban, amelyekkel nem értesz egyet.

Az önfejűség és az ellenállás nem korlátozódik csupán a munkahelyedre, a magánéletedben is foggal-körömmel ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez.

Meggondolatlan

Akárcsak egy kos, általában te is hajlamos vagy arra, hogy fejjel menj a falnak.

A jó tulajdonságodként számon tartott bátorság gyakran nemcsak súrolja, de át is lépi a vakmerőség határait. Ilyenkor spontán cselekszel, és csak utána gondolkodsz, sajnos néha már túl későn.

Az elhamarkodott döntéseid következtében téged ért veszteségekkel azonban nemigen törődsz, hiszen megvan benned az a képesség, hogy akár többször egymás után, teljesen a nulláról újrakezdd az életedet.

Türelmetlen

Ha kitűzöl magad elé egy célt, azt bármi áron, de legfőképpen villámgyorsan véghez is viszed.

Nem aprózod el a dolgokat, nagy léptekkel haladsz előre a hőn áhított végeredmény felé, mivel a türelem nem tartozik az erényeid közé.

Kis dolgokra nem adsz, az sem zavar, ha a türelmetlenséged miatt apróbb (vagy éppen nagyobb) kellemetlenségek érnek.

A múlt egyáltalán nem érdekel, minél hamarabb a „jövőbe” akarsz érni.

Vegyél vissza egy kicsit a tempóból, és próbáld meg kiélvezni a jelen pillanatát, ugyanis ez az egyetlen olyan „hely és idő” az életben, amelyben valóban létezel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást