Életmód / Ezotéria

Ilyen vagy, ha Kos vagy – A Kos jegyűek 5 negatív tulajdonsága

Bár egy ember jellemrajzának felállításánál az asztrológusnak nem elegendő pusztán az illető napjegyét ismernie, mégis a napjegy az, amely általában a legnagyobb mértékben képes befolyásolni az egyén személyiségét. Az „Ilyen vagy, ha…”-cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegy jó és rossz tulajdonságait egyaránt. Ha Kos vagy, ez az írás neked szól. Tarts velünk, és nézz szembe a negatív tulajdonságaiddal!

Agresszív

Ha nem tudod teljes mértékben levezetni azt a kirobbanó életerőt, amivel rendelkezel, a temérdek felesleges energia hatására könnyen agresszívvá válhatsz.

Egyébként sem kell sok ahhoz, hogy dühbe gurulj, ráadásul, valljuk be, te nem vagy az a csendben, magadban fortyogó típus.

Szerencsére hamar kapcsolsz, és ha túllőttél a célon, képes vagy ezt beismerni és megbánni. Szerencsésebb lenne azonban, ha elejét tudnád venni dühkitöréseidnek.

Ebben nagy segítségedre lehetnek a különböző sportok és relaxációs technikák.

Harcias

A konfliktuskerülő címszónál bizonyára nem a te fotód szerepel illusztrációként az értelmező kéziszótárban.

Általában nem hogy nem kerülöd, de egyenesen keresed is a konfliktusokat. A küzdelem éltet, azonban, mentségedre legyen mondva, mindig tiszta eszközökkel harcolsz.

Ezzel ellenfeleid is tisztában vannak, és becsülnek is érte.

Önfejű

Akaratosságoddal és makacsságoddal rendszerint eléred, hogy az irányítás mindig a te kezedben legyen.

Ha egy időre mégis ki kell engedned a kezedből a gyeplőt, például a munkahelyeden, akkor sem vagy hajlandó mások akaratának behódolni; kitartóan ellenállsz az olyan dolgokban, amelyekkel nem értesz egyet.

Az önfejűség és az ellenállás nem korlátozódik csupán a munkahelyedre, a magánéletedben is foggal-körömmel ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez.

Meggondolatlan

Akárcsak egy kos, általában te is hajlamos vagy arra, hogy fejjel menj a falnak.

A jó tulajdonságodként számon tartott bátorság gyakran nemcsak súrolja, de át is lépi a vakmerőség határait. Ilyenkor spontán cselekszel, és csak utána gondolkodsz, sajnos néha már túl későn.

Az elhamarkodott döntéseid következtében téged ért veszteségekkel azonban nemigen törődsz, hiszen megvan benned az a képesség, hogy akár többször egymás után, teljesen a nulláról újrakezdd az életedet.

Türelmetlen

Ha kitűzöl magad elé egy célt, azt bármi áron, de legfőképpen villámgyorsan véghez is viszed.

Nem aprózod el a dolgokat, nagy léptekkel haladsz előre a hőn áhított végeredmény felé, mivel a türelem nem tartozik az erényeid közé.

Kis dolgokra nem adsz, az sem zavar, ha a türelmetlenséged miatt apróbb (vagy éppen nagyobb) kellemetlenségek érnek.

A múlt egyáltalán nem érdekel, minél hamarabb a „jövőbe” akarsz érni.

Vegyél vissza egy kicsit a tempóból, és próbáld meg kiélvezni a jelen pillanatát, ugyanis ez az egyetlen olyan „hely és idő” az életben, amelyben valóban létezel.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást