Hozzávalók
70 dkg körte
8 szem szegfűszeg
3+4 ek kristálycukor
1 tk citromlé
1/2 mk őrölt fahéj
6 db zselatinlap
3 dl tejszín
1 marék mogyoró
Elkészítés
A körtéket hámozd meg, vágd ki a magokat, és vágd őket apró darabokra. Főzd annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi, valamint a citromlével és a szegfűszegekkel. 10-15 perc alatt puhára fő, addig a zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A puha körtét turmixold össze, majd add hozzá a 3 evőkanál cukrot, a fahéjat, és kevergesd a zselatinlapokat addig, amíg fel nem olvadnak. Verd habbá a tejszínt, és forgasd a még langyos körtés masszába, majd az egészet szedd mutatós poharakba, és 3 órára tedd a hűtőbe. A mogyorót pirítsd meg, majd a maradék cukorból készíts karamellt, és ezzel öntsd le a mogyorót, amivel majd a kész pohárkrémet díszítheted.