Egészség / Életmód / Hírek

Kontroll nélkül nasizunk a pandémia óta? 6 új egészségtelen étkezési szokás

Kontroll nélkül nasizunk a pandémia óta? 6 új egészségtelen étkezési szokás

Tavaly márciusban olyan korlátozásokat vezettek be itthon is, amelyekkel a ma élő emberek nagyon nagy része még nem találkozott. Legutóbb talán háborús időszakokban tapasztalhatták azt az idősebbek, hogy nem mehetnek ki az utcára akkor, amikor akarnak, nem tudnak dolgozni menni. Sokan elvesztették a munkájukat is, és meredeken emelkedett mindenki stressz-szintje.

Bár vannak olyanok, akik könnyebben viselik a már egy éve tartó világjárvány okozta változásokat, azért a legtöbben megszenvedik az új, szokatlan és ijesztő helyzetet. Ők olyan megküzdési mechanizmusokhoz nyúlnak, amelyeket máskor nem alkalmaztak.

Nagyon sok ilyen megküzdési mechanizmus kapcsolódik az evéshez. A karantént rengetegen arra használták fel, hogy elkezdjenek rendszeresen mozogni, és egészséges ételeket főzzenek maguknak. Legalább ennyien lustultak el, és kezdtek egészségtelenül étkezni.

A koronavírus hatása a táplálkozásra
Yuliya Apasanenko/istockphoto.com

Érdekes eredmények a járvány hatására

A Minnesotai Orvosi Egyetem kutatói most azt térképezték fel, hogy milyen rossz étkezési szokásokat és evési problémákat szedtek össze az emberek a járvány idején. A szakértőknek sikerült hat problémás étkezési szokással összekötniük a koronavírus miatti korlátozásokat. A legijesztőbbnek az étkezési zavarok enyhe emelkedését tartották, amelyek évente több mint tízezer ember haláláért lehetnek felelősek.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást