Ezek a csodaszép, őszi konténerkertek minden bejáratot feldobnak

Ezek a csodaszép, őszi konténerkertek minden bejáratot feldobnak

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ezek a csodaszép, őszi konténerkertek minden bejáratot feldobnak

Sorakozó a lépcsőkön

Valóságos csodát lehet művelni a bejárattal, ha van a környékén néhány lépcsőfok, hiszen segítségükkel tökéletesen megtöltheted a teret. Ha szeretnéd a konténerkertedet kihangsúlyozni, akkor érdemes az előtérbe tenned: a méretes alap vezeti a tekintetet, és szükség esetén akár takaró funkciót is betölthet. Egyáltalán nem megszokott árnyalat ősszel a kék, éppen ezért érdemes ezt választanod, ha valami újszerű megoldásra vágysz. Az már csak extra bónusz, hogy ez a sötét, feltűnő szín csodálatosan kiemeli a díszkáposzták szépségét és a narancsos tökök vidámságát.

 

Csodaszép felosztás

Ez a konténerkert tökéletes példája annak, hogyan lehet egy egyszerű alapból lenyűgöző, élő dekorációt készíteni. Kiindulópontként a méretes, cserépből készült kaspó szolgál, ami már önmagában is nagyszerűen passzol az ősz színeihez. A kert három fő növényből tevődik össze, három szinten varázsolja el a szemlélőt. Már, ha nem számoljuk a magasba törő, éppen nyíló virágokat, valamint a korábban is említett, esztétikus cserepet. A szezon legszebb színeiben pompázó kompozíció tökéletesen összeolvad, egységes, látványos képet mutat erről az igazán különleges évszakról.

 

Borongósabb hangulatban

Az ősz sokak számára nem a legvidámabb része az évnek, és nem is kell mindenáron magadra erőltetned ezt a hangulatot. A sötét alapszínek, mint amilyen a bordó, vagy éppen a fekete, remek választás lehet erre az évszakra, különösen akkor, ha a halloweeni buli sem áll távol tőled. A világos, méretes kaspóba érdemes úgy ültetned a növényeket, hogy jól érvényesüljön az eltérő textúrájuk és méretük. Ha bármi szokatlant teszel a konténerbe, akkor a végeredmény garantáltan egyedi és drámai lesz. Ezt a hatást csak még tovább növelik az egyedi színkombinációk, amik akkor működnek igazán jól az évszakban, ha kiegészítik, nem pedig elütnek egymástól.

 

Vidám színekkel

Amennyire lehet borongós az ősz, annyira bátran használhatsz élénk, vidám színeket is a különböző kompozíciók során. Ebben pedig nem csak a narancssárga tökök lehetnek a segítségedre. A hosszan virágzó, csodaszép csarab leginkább rózsaszínben és fehérben pompázik, de az árvácskákból, őszirózsákból jóval szélesebb a kínálat. Ezeket az élénk árnyalatokat bátran megbolondíthatod a szintén sokoldalú, és textúrájában is igazán különleges díszkáposztákkal, amik extraként még nagyon tartósnak is bizonyulnak.

 

Kisebb kompozíciók

Habár a méretes konténerek kétségtelenül megragadják a tekintetet és nagyon izgalmassá, látványossá teszik a teret, a kisebb alapterület sem lehet akadály a dekorálás során. Ebben az esetben érdemes kevésbé terebélyes és inkább több, kisebb konténer mellett döntened. Ezek ugyancsak nagyon látványosak, hangulatosak tudnak lenni, ráadásul jól lehet a környezetüket dekorálni. Míg a hatalmas konténerek mellett szinte teljesen elvesznek az apróbb díszek, addig erről szó sincs abban az esetben, ha az alap gyanánt is inkább kisebb díszeket, kosarakat, lámpásokat választasz.

 

Balkonládák újragondolva

Természetesen nem csak felfelé terebélyesedő konténerkertek között válogathatsz, ha feldobnád az otthonodat. Az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a téglatest formájú, legalább derékmagasságig érő virágtartók, de természetesen a klasszikus balkonládák is tökéletesek erre a célra. Teljesen más hatást érhetsz el, ha nem kerek, hanem inkább széltében nyújtott konténerkertet választasz, ráadásul ezek a kompozíciók remekül bevethetőek akkor is, ha nincs extra helyed a bejáratnál. Kisebb balkonon, vagy akár a szélesebb ablakpárkányon is helyet kaphatnak, és garantáltan nagyon mutatósak lesznek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást