Kívánj kedveset! – Ünnepi köszöntési módszerek

Kívánj kedveset! – Ünnepi köszöntési módszerek

Címlap / Otthon / Háztartás / Kívánj kedveset! – Ünnepi köszöntési módszerek

Ünnepeket, névnapokat, születésnapokat ünnepelni nagyon jó dolog. Persze csak abban az esetben, ha a számunkra fontos emberek nem felejtenek el bennünket. Hogy mégis hogy lehet ezt kivitelezni. Gondolom senkinek nem mond újat az sms küldés, de vajon mennyire örülnénk mi is, ha a jeles napon egy levelet találnánk a postaládában, bizonyítékául annak, hogy a másik nem feledkezett meg rólunk.

Sms

Igazán nem kerül sokba, sem ténylegesen, sem pedig képletesen értve. Egy gyors sms, és a másik máris jobban fogja magát érezni, hiszen tudni fogja, hogy gondoltál rá, nem felejtetted el.
Az SMS előnye a telefonálással szemben, hogy megmarad, így mindig kedvesen fognak emlékezni rád ahányszor az íráson megbotlik a szemük. Az egész “procedúra” pedig a napodból csupán 1 percet vesz el.

Levél

Sokan e fölött a lehetőség fölött egész egyszerűen átlendülnek. Pedig kár, mert egy nagyon szép gesztus. Gondolj csak bele, mennyire jó érzés volt levelet kapni, hát még akkor milyen kellemes, amikor alkalomra érkezik.
Igaz, két dologra is figyelni kell vele kapcsolatban: egyrészt nem küldheted el a levelet úgy, hogy nagyjából egy sms-nyi szöveget írsz csak bele. Másrészt, ha azt akarod, hogy a leveled pontosan a születésnapon érkezzen meg, akkor időben kell postára adni.

Képeslap

Egy kedves kép, amiről a másik jut eszedbe, és máris fel lesz dobva a napja. A képeslap azért is nagyon jó, mert benne van minden, ami a levélben benne foglaltatik, de nem kell annyi szöveget tenni hozzá.
A képpel pedig elérheted, hogy az üzeneted sokkal teljesebb legyen, és mosolyt csaljon az ünnepelt arcára

E-mail

Ha nem akarsz levelet küldeni, mert messze van a posta, esetleg erősen véded a fákat, akkor is lehetőség van egy kedves szöveget küldeni, ebben az esetben e-mailen.
Itt is figyelned kell, hogy ne csupán 3 szó álljon az ablakban, hiszen az nem mutat valami jól, azonban ha pár kedves gondolatot is megosztasz az ünnepelttel, akkor biztosan emlékezetes köszöntést sikerül összehoznod.

Elektronikus képeslap

Az e-képeslapnak több előnye is van az eredetivel szemben: először is, nem kell a létrehozásához fákat kivágni. Másodszor hihetetlenül széles a választék, harmadszorra pedig, egyáltalán nem kerül semmibe.
Ez a szempont azért nem elhanyagolható, amennyiben szűkös a büdzsé. Ráadásul az e-képeslapok nem csak képek, hanem animációk formájában is elérhetőek, amivel még néhány percig el is van az ünnepelt.

mms

Az előbbieknél sokkal személyesebb köszöntés érhető el, ha üzenetet és képet is küldesz. Ebben az esetben azonban nem képeslapról van szó, hanem saját magadról, esetleg egy baráti társaságról, akik mind együtt kívánnak sok boldogságot.
Ez azért is remek ötlet, mert ezt a képet valószínűleg meg is fogja tartani a szülinapos, és néhány év múlva is jókat lehet nevetni rajta.

Telefon

Minden köszöntés lényege, hogy tudasd a másikkal, nem felejtetted el őt, emlékszel a fontos dátumra, és mindenképpen meg akarod ünnepelni a másikat. Erre az összes felsorolt lehetőség alkalmas, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy azért valamennyire mindegyik személytelen.
Bár nagyon szép gesztus mind, de ha igazán azt akarod üzenni, hogy fontos neked a másik, és semmi esélyed a személyes találkozásra, akkor hívd fel. Mindegy mennyire aranyos a kép, amit küldesz, vagy mennyire megható a levél, nem helyettesítheti azt, amikor az ember élőszóban biztosítja a másikat arról, hogy nem felejtette el, és hogy vele együtt örül.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást