Nagyon szeretem a forró, melengető leveseket a hideg hónapokban – és imádok új ízeket kipróbálni!
3/3 Borscs
A szláv országok népszerű és közkedvelt fogása a borscs, ami nem csupán rendkívül egészséges, hanem igazán tipikus, szezonális fogás, amit vétek kihagyni a repertoárból. Az eredeti verzió elkészítése meglehetősen időigényes és nagyon sok alapanyagból áll, ezért jellemző módon az egyszerűsített változatok terjedtek el hazánkban is.
Így készítsd el:Kevés olajon dinszteld meg a csíkokra vágott céklát cseppnyi ecettel. Egy másik edényben puhulhat a többi zöldség egy része: a sárga- és fehérrépa, valamint a végén adhatod hozzá a paradicsomot, annak híján a paradicsomsűrítményt. Ha minden megpuhult, már össze is állíthatod ezt a tartalmas, téli levest, aminek az alaplevéhez fontos, hogy az alábbi sorrendben add hozzá az alapanyagokat: először a burgonyát, majd a káposztát, aztán jöhet a cékla, a zöldségek, a fűszerek (babérlevél, só, bors) és a legvégén a fokhagyma.
Az egyszerűbb változatot tekintve átpiríthatod egy edényben is a zöldségeket, ügyelve arra, hogy értelemszerűen a legkeményebb alapanyagokkal kezdd a főzést. Amikor megpuhultak, paradicsompürével gazdagítsd és a maradék alaplével engedd fel őket.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!