Nagyon szeretem a forró, melengető leveseket a hideg hónapokban – és imádok új ízeket kipróbálni!
2/3 Miso leves
A miso levesnek számos elkészítési módja ismeretes. Hagyományos formájában külön főzik meg az alaplevet kevés algával, miso szósszal, és külön a zöldségeket, valamint a tésztát. Tálalás előtt pedig a tányérba kerülnek olyan finomságok, mint a szezámolaj, a rizsecet és a tamarind szósz. Ez is egy lehetőség, de ha egyszerűbb megoldásra vágysz, akkor próbáld ki az alábbi verziót!
Így készítsd el: Egy edényben tegyél fel főni zöldségalaplevet, egy kis marék szárított algát és egy adag shiitake gombát. Ha megfőttek, szűrd át őket: a szilárd alapanyagokat tedd tányérba, az alaplevet pedig gazdagítsd miso szósszal. Sós vízben főzz puhára egy általad választott, távol-keleti tésztát: ez lehet ramen, udon, soba tészta is. Kész az alaplé, a levesbetét, és a zöldségek egy része. Ezután csak rajtad múlik, mivel gazdagítod ezt a mennyei fogást. Én nagyon szeretek bordást kelt pirítani mellé, de sokan főznek a leveshez kukoricát, esetleg shimejii, vagy enoki gombát is. A hagyományos miso levestől elválaszthatatlan feltét a tofu és a friss alapanyag. Jellemző módon utólag szokták rászórni a tetejére a az apróra vágott újhagymát, valamint a csírákat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!