Töltsük fel szervezetünket minél több vitaminnal, hogy megerősíthessük az immunrendszerünket. Télen viszonylag nehéz hozzájutni a zöldségekhez, gyümölcsökhöz, de szerencsére vannak olyanok, amelyek akár hónapokig is elállnak a kamránkban, pincénkben, ha megfelelő körülmények között tároljuk őket. Mutatjuk, mire kell ügyelned!
3/7 Burgonya
Mielőtt eltennénk a burgonyát, nézzük át alaposan, van-e rajta vágás, sérülés vagy rohadás, ugyanis ez hamar átterjedhet a mellette lévőre.
Tárolni 10 fok körül érdemes, száraz és hűvös helyen, lehetőleg a pincében.
Ha ennél melegebb van, akkor hamar kicsírázik. Ilyenkor a csírát minél előbb el kell távolítani.
A másik véglet: ha véletlenül fagy éri, akkor íze édessé, ehetetlenné válik.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!