Keskeny vállra csónak, nagy mellre V-nyakú felső? Így válaszd ki a legelőnyösebb kivágást a testalkatodra

Keskeny vállra csónak, nagy mellre V-nyakú felső? Így válaszd ki a legelőnyösebb kivágást a testalkatodra

Címlap / Stílus / Divat / Keskeny vállra csónak, nagy mellre V-nyakú felső? Így válaszd ki a legelőnyösebb kivágást a testalkatodra

Ugyanúgy, ahogy egy jól vágott frizura képes harmonikusabbá tenni arcunkat, egy előnyös nyakkivágás is segít abban, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. Vannak az öltözködésben univerzális szabályok arra, hogyha bizonyos testrészünket ki szeretnénk hangsúlyozni, vagy inkább elfedni. Így válaszd ki a legelőnyösebb ruhakivágást a testalkatodra, amellyel a legjobb formádat hozhatod.

Nagy mellek – Ovális kivágás

A legtöbb hölgy, akit nagy keblekkel áldott meg a sors, inkább kerüli a V-kivágást, mert az túl sokat mutat, de ez nem jelenti, azt, hogy csak garbóban járhatnak, mint az apácák. Egy szép, ovális ívű kivágás szépen mutatja meg a dekoltázst, de nem olyan mélyen, hogy kellemetlenül érezd magad.  

 

 

 

Rövid felsőtest – V-nyakú felső

Nem mindenki lehet magas, sudár modellalkat, de semmi gond, van optikai megoldás. Egy rövidebb felsőtest esetén a cél az, hogy minél hosszabbnak mutassuk termetünket, amiben nagy segítségünkre lehet a V-nyakkivágás. Itt az az elv, hogy a függőleges „tengely” felfelé vonzza a tekintetet, ezáltal nyúlánkabbnak mutatva a testet. A V-kivágás azért is szerencsés választás, mert ruhán, pulcsin és pólón is elegáns. 

 

 

 

 

Hosszú felsőtest – Szögletes vagy csónak kivágás

Aki úgy érzi, túl hosszú a felsőteste és nem arányos a lábaival, az hatékonyan rövidítheti optikailag egy szögletes nyakú felsővel. A vízszintes kivágás vonala a V-nyakkal ellentétben nem fel és le, hanem jobbra balra vezeti a szemet, így nem mutatja hosszabbnak a felsőtestet. A szögletes nyakú felsők az idei év nagy slágerei lesznek, főleg spagettipántos trikók és ruhák formájában. A csónak-kivágás is előnyös lehet a hosszú torzójú hölgyeknek, ahogy a félvállas felsők is, amik szexin hangsúlyozzák a szép kulcscsontot.

 

 

Széles vállak – Nyakbakötős felső vagy V-nyak

A nyakpántos felső „befelé” vezeti a tekintetet, ami jól jön akkor, ha valaki a széles vállát szeretné kicsit eltűntetni. A nyakbakötős megoldás minden ruhadarabon kifejezetten elegáns hatást kelt és szépen ellensúlyozza a vállakat. Ha azonban nincs kedved takargatni a melltartópántod és változatosságra vágysz, tökéletesen működik a V-kivágás is a vállak minimalizálására. Egy sima kereknyakú pulóver is jó lehet, amennyiben van valami díszítés a nyakrészén, mint például egy kis fodor vagy gyöngy, ami odavonzza a szemet és eltereli a vállakról. Arra vigyázz, hogy a vállon ne legyen feltűni minta, díszítés vagy vastag varrás, mert az optikailag tovább szélesíti azt, amit minimalizálni szeretnél. 

 

 

 

Kis mellek – Masnis nyakkivágás

Nem áldott meg méretes keblekkel a sors? Semmi gond, csak egy kis furfangra van szükség és egyből nem feltűnő. Ha egy kis volument szeretnél varázsolni a mellkasodra, egy szép masnis felső remek megoldás, de a nagyméretű minták szintén hatásosak. Ha kevésbé hangsúlyos öltözetre vágysz, a sima kerek nyak is jól működik, mely nagyobbnak mutathatja a melleket, mint amekkorák valójában.  

 

 

 

Keskeny váll – Csónak kivágás

A keskeny vállat könnyű szélesíteni, ami akkor különösen fontos, ha széles csípővel is párosul. A csónak kivágás vízszintes vonala hatásosan szélesíti a vállakat, hiszen a horizontális, egyenes vonal szinte „széthúzza” a test felső részét. A vállat teljesen szabadon hagyó felsők is ruhák is jótékonyan fedik el a váll keskenységét, így akinek erre van szüksége, kifejezetten szerencsés helyzetben van, ugyanis a pucér váll évek óta töretlenül divat és egyelőre úgy tűnik, nem merül feledésbe ez a csinos fazon. 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást