Kempingezni készülsz? Sátorozási 1×1

Kempingezni készülsz? Sátorozási 1×1

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Kempingezni készülsz? Sátorozási 1×1

Az olcsó nyaralások egyik királya a sátrazás. Igaz, nem éppen a luxus netovábbja, ám biztosan felejthetetlen pillanatokat ígér. Akkor is érdemes ezt a lehetőséget választani, ha már az idő őszbe fordul. Lássuk mire figyeljünk oda!

Hely

Természetesen nem mindegy, hogy hol kempingezel, de itt most inkább arról van szó, hogy hova érdemes telepedni a sátorral. Egy kempingben ugye nem mindegy, hogy hol leszünk, hiszen a zuhanyzó, a konyha és a WC is jól jön, ha nem kilométerekre van. De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeket a helyiségeket nem csak mi foguk használni.

Éppen ezért túlságosan közel se húzódjunk, hiszen a konyhából és a WC-ből kellemetlen szagok szivároghatnak, amik igencsak meg tudják keseríteni a nyaralást.

A fürdő esetében ez nem áll fenn, ellenben bosszantó lehet, hogy állandóan sétál valaki a sátrunk közelében, hiszen nem minden vendég tusol le este 10-ig, megteheti azt akár éjfélkor is.

Felszereltség

Bár a kemping nem luxushotel, azért nem árt odafigyelni, hogy a helypénzért mit is kapunk.

A minimum szolgáltatásokon felül az is jó, ha a területen mondjuk egy étterem és egy játszótér is helyet kapott, hiszen ez nagyban megkönnyítheti az életünket.

Érdemes vendégek beszámolóiból is tájékozódni, hiszen így első kézből szerezhetünk információkat arról, hogy a hely mennyire tiszta, vagy éppen mennyire elhanyagolt.

Az összeg

A kempingben a helypénz attól függ, hogy mennyire felszerelt a hely. Azonban túl nagy különbségek nem lehetnek, hiszen hiába akarják, a sátrak akkor sem lesznek 5 csillagosak.

Éppen ezért figyeljünk, hogy ha egy kemping túl drága, akkor ennek vajon mi az oka.

Nagy valószínűséggel semmi, és ha egy kicsit keresgélünk, akkor a környéken találhatunk olcsóbb megoldást is.

A sátor

Azok, akik rendszeresen kempingeznek épen az élmény miatt választják ezt a pihenési formát.

Akik azonban csak most ismerkednek vele, azoknak nem árt tudni egy – két dolgot: a sátorban nem érdemes éppen akkorát venni, ahányan vagyunk, hiszen ebben az esetben csak és kizárólag mi férünk be, de így is szűkösnek fogjuk érezni a teret.

Egy nagyobban azonban sokkal kényelmesebben elférhetünk, igaz, az ára is húzósabb lesz.

Ha nincs

Az is előfordul, hogy nincs sátrunk, sőt, nem is akarunk, mert még nem vagyunk biztosak benne, hogy nekünk való-e ez a nyaralási módszer.

Ebben az esetben lehetőség van arra is, hogy lakóautót béreljünk, akár úgy, hogy azzal is közlekedünk, akár úgy, hogy csak a kempingben lakjuk.

Ez egy kicsit kényelmesebb is, mint a sátor, így megtudhatjuk, hogy mennyire vagyunk képesek elviselni a „nomád” körülményeket.

Szomszédok

A sátrazás nem való azoknak, akik nem szeretnek ismerkedni. Míg egy szobában elvan az ember azzal, hogy az erkélyen látja a szomszédait, de ha elege van, akkor elvonul a belső terekbe, addig ezt egy kempingben már bajosabb kivitelezni.

A sátor bizony kicsi, és meleg is, úgyhogy az egyszerűbb út, ha nem idegenkedünk a többi embertől.

Egy kis nyitottsággal meg fogunk lepődni, hogy mennyire kedves és szórakoztató emberekkel lehet megismerkedni, akikkel akár hosszú távú barátságot is kialakíthatunk.

Tipp

A sátrazáshoz mindig vigyünk magunkkal 2-3 nagy erejű elemlámpát és néhány pótelemet. A fényt előcsalni ugyanis nem olyan egyszerű, hogy megnyomom a fali kapcsolót. Az autó aksija pedig nem fogja a végtelenségig bírni.

Nem mindig a megszokott körülmények adják a felejthetetlen élményeket.

A sátorral olyan nyaralásban lehet részünk, amit eddig csak elképzeltünk, és bár biztosan kényelmetlenebb lesz, a cserébe kapott élmény azonban felülmúlhatatlan.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást