Gluténmentes növényi étrendet folytatva meglehetősen nagy kihívás volt ízletes süteményeket összehoznom – legalábbis az első néhány hónapban. A legnagyobb gondot számomra az okozta, hogy nem szívesen veszem elő a mérleget, szeretek random, spontán főzni, ebbe pedig nem igazán fér bele a méricskélés. Szerencsére találtam olyan édességeket, amiket könnyedén el lehet készíteni szemmértékkel, nem kell hozzájuk semmilyen állati eredetű hozzávaló, és még gluténmentesek is. Sőt, a sütőt sem kell bekapcsolnod, hogy elkészüljenek!
3/3 Banánfagyi és gyümölcsös jégkrém
Ezeknél a desszerteknél is előkerül a turmix: ha van egy jó minőségű, erős robotgéped, akkor vagy a legkönnyebb helyzetben. Ekkor csak annyi a dolgod, hogy a fagyasztott gyümölcsöket beteszed a gépbe, és úgy, ahogy van, leturmixolod őket. Nem kell hozzájuk víz, inkább utólag szoktuk a kész fagyit ízesíteni mogyoróvajjal, kókuszpehellyel, esetleg fahéjjal, kakaóval.
Ha nincs ilyen géped, akkor sincs veszve semmi, bármikor készíthetsz ízletes és egészséges gyümölcsös jégkrémeket. Nálunk abszolút sláger a banán és a kakaó párosa, amit egy csöppnyi vízzel szoktunk leturmixolni, formába kanalazni és lefagyasztani. De tényleg bármilyen idénygyümölcs megfelel a célra. Nem is kell őket teljesen krémesre turmixolnod, a változatosság jegyében lehet kicsit darabos is a jégkrém. A fagylaltos kehely tetejére tehetsz fagyasztott gyümölcsöket, vegán kekszet, vagy kókuszpelyhet is!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!