Minden nap jól esik meginnom egy csésze kávét, az viszont már egyáltalán nem olyan kellemes, amikor a rendszeres fogászati ellenőrzéseken a fogorvosom azt mondja, hogy bizony látszik, szeretek kávézni. Ez a sokunk által kedvelt ital ugyanis tipikusan azon élelmiszerek közé tartozik, amelyek hajlamosak elszínezni a fogainkat, az álomszép, hófehér fogsor pedig minden csészével egyre csak távolibbnak tűnik. Van azonban szerencsére egy trükk, ami neked is segíthet lassítani az elszíneződés folyamatát.
3/5 Lehetőleg ne iszogasd tovább 10 percnél
Ha arról van szó, mennyi ideig érdemes kortyolgatnunk egy csésze kávét, akkor nagyjából 5 és 10 perc között gondolkodjunk. Ennyi idő alatt kiélvezhetjük az ízét, élvezhetjük a koffein hatását, de közben jobban óvjuk a fogainkat. Fontos azonban, hogy vannak olyanok is, akiknek a gyors kávéfogyasztás irritálhatja a gyomrát. Ha ez rád is igaz, természetesen nyugodtan idd lassan a kávédat, elsődlegesen mindig arra ügyelj, ami a te szervezetednek a legjobb. Ha pedig gyakran tapasztalod azt, hogy nem esik jól a kávé, inkább kóstold meg néhány gyomorkímélőbb alternatíváját.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!