5 egyértelmű jele annak, hogy az egészséged érdekében ideje állást váltanod

Szirák Viki
Írta: ,
5 egyértelmű jele annak, hogy az egészséged érdekében ideje állást váltanod

Kép forrása: unsplash.com

Ahogy a magánéletedben, úgy a munkahelyeden is átélsz jobb és rosszabb időszakokat. Van, amikor minden szuperül alakul a melóban, jók a feladatok, és a kollégáiddal is együtt tudsz működni, aztán van olyan is, hogy ezer projekt tornyosul az asztalodon, és nem jutsz egyről a kettőre. Ezzel még nincs semmi baj, azonban ha huzamosabb ideig tart, az már a kiégést is előidézheti. Csakhogy mivel ez nem számít betegségnek, az emberek nem is veszik komolyan, és a figyelmeztető jeleket sem ismerik fel. Most összegyűjtöttük, mik utalnak erre, ha pedig magadra ismertél, úgy tűnik, ideje másik állást keresned!

Azt gondolnánk, a kiégésről a túlzásba vitt munka tehet: ha egész nap megállás nélkül dolgozol, és még a hétvégéidet is beáldozod erre. Noha ez tényleg nagy szerepet tud játszani benne, nem ez az egyetlen kiváltó ok.

Egy szakértő szerint ugyanis az is kiégéshez vezet, ha nincs megfelelő egyensúly a munkád és az életstílusod között.

Például igazi éjjeli bagoly vagy, aki este aktív igazán, de a munkád megköveteli, hogy már reggel 7-kor ott legyél, ez pedig hosszú távon borzasztóan fárasztóvá válik.

De szintén kiválthatja a kiégést az is, ha értéktelennek tartod a munkád, egyáltalán nem tesz boldoggá, vagy ha a kollégáid nem elég támogatóak veled szemben.

Tudod, hogy ennél jobban is tudnád végezni a munkádat, de a minimálisnál egyszerűen nincs kedved több energiát belefektetni abba, amit csinálsz.

Azonban szükséged van a fizetésre, ezért maradsz, és ímmel-ámmal, de megcsinálod őket.

A kiégés egyik jele, ha a teljesítményed lecsökken, és nem csak arról van szó, hogy nincs kedved bemenni, de konkrétan erőd sincs lelkesen csinálni a feladataidat.

Ezt követi rövidesen az, hogy késve érsz be reggelente dolgozni, és mindenféle kifogással megpróbálsz még a munkaidő vége előtt lelépni.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!