Tökéletes a fotód az önéletrajzodban? Nézd meg a főnök szemével

Fehér Vera
Írta: ,

Ugye nem újdonság számodra, hogy az első benyomás nagyon-nagyon fontos egy állásinterjún? De mi van, ha el sem jutsz odáig, mert az első ''találkozásotokon'' rögtön rosszul indítasz – azzal a képpel, ami a CV-dben van vagy a profilképed a Facebookon, a LinkedIn-en?!

A profi fotó nem mindig vág profilba

Már az arcod, öltözködésed, sminked, és a mosolyod alapján is rengeteg hipotézise lesz rólad a leendő munkáltatódnak – persze a lényeg az, hogy milyen az az előfeltevés...

Az viszont nem közvetít rólad jó üzenetet, ha túlságosan tökéletes, nagyon beállított vagy a fotón, vagy látszik, hogy agyon Photoshopoltad magad.

Az ilyen képek ugyanis nem egy megközelíthető, kedves lánynak mutatnak, hanem olyasvalakinek, aki nagyon próbálkozik, és az sem zavarná, ha épp a külseje miatt részesítenék jobb elbírálásban...

Emellett azt is érdemes számításba venned, hogy mit üzenne a fotód akkor, ha egy női főnök kezében landolna!

 

Közösségi kép

A Facebookon lehetsz sokkal lazább a fotód, de ott sem biztos, hogy az a legjobb, ha pezsgős pohárral pózolsz egy bulin, vagy bikiniben egy tengerparton.

Persze egy vidám kép, vagy legalább egy olyan, ahol mosolyogsz és valóban jól érezed magad, akkor az nyerő lehet.

A selfie-t is inkább magadnak készítsd, és ne egy nyilvános profilképnek – persze ha szeretnéd, ha komolyan vennének...

Például szuper választás lehet egy olyan kép, amiből kiderül rólad valami plusz ahhoz képest, ami az önéletrajzodban írtál.

Szeretsz lovagolni, fotózni vagy a bonsai nyírás a hobbid, akkor ezek nyugodtan rajta lehetnek a képeden is. A napszemüveges képeket azonban hanyagold, akkor is, ha a szörfözés a kedvenc sportod, mert a tekintet, a szemek fontosak az első benyomásnál.