Kandalló helyett: hangulatos megoldások a te lakásodba

Kandalló helyett: hangulatos megoldások a te lakásodba

Címlap / Otthon / Dekor / Kandalló helyett: hangulatos megoldások a te lakásodba

Egy csésze forró csokoládé, egy jó könyv, kellemes, halk zene a háttérben és persze a kandalló fénye: ha te is így képzelsz egy tökéletes őszi vagy téli estét, ám a jelenlegi otthonodban nincs lehetőséged arra, hogy valódi kandallód legyen, akkor adunk néhány ötletet. Akár a kellemes meleg, akár a meghitt fények hiányoznak, a kandalló tüzének hangulatát a te lakásodban is megidézheted.

Bio kandalló

A bio kandallók bioetanollal égnek, így nem szükséges hozzájuk kémény. Léteznek beépíthető és szabadon álló darabok, kisebbek, nagyobbak, modernebb és klasszikus látványvilágot megidézőek is, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Az biztos, hogy az áruk jóval magasabb, mint néhány gyertyáé, de kémény híján ezekkel juthatsz legközelebb a valódi kandalló-élményhez.

 

Sok, kicsi tűz

A kandalló fényeit a földre, egymás mellé rakott, nagy méretű gyertyákkal is megidézheted, a hatást pedig fokozhatod, ha körbe is építed őket. Ez a megoldás ideális lehet akkor is, ha olyan lakásban laksz, ahol megvan még a régi kandalló helye, de az már nem üzemel, vagy a kémény nincs megfelelő állapotban.

A gyertyák lángjának nem kell külön füstelvezetés, de természetesen fontos, hogy csakis tűzálló anyagokkal vedd körül őket, és akárcsak egy valódi kandalló esetében, ezt se hagyd őrizetlenül, hiszen bár sokkal apróbb, mint a kandalló lángja, mégis csak valódi tűzről van szó.

 

Fényfüzérrel

Ha tartasz a nyílt láng használatától, az egyik legbiztonságosabb módja a kandalló fényeinek megidézésének, ha fényfüzért használsz. Ezekből ma már rengeteg forma és típus kapható, amit egymásra halmozhatsz, de akár néhány faágat is körülölelhetsz velük.

A legmutatósabb akkor lesz, körbe is építed a „tüzedet”. Kandallóformád készülhet gipszkartonból, vagy hungarocell elemekből, tapéta háttérrel is, hiszen ebben az esetben nem kell az éghető anyagok miatt aggódnod, de klassz minimalista megoldás az is, ha dekor ragasztószalaggal skicceled fel a fényfüzérhalom köré a falra egy kandalló körvonalait.

 

Teamécsesekkel

Gyűjts néhány klassz farönköt, ami egyébként is a kandallóba kerülhetne, és ezekbe óvatosan vágj mélyedéseket. A mélyedésekbe ültess teamécseseket, és ezeket, miután elrendezted a rönköket, szépen gyújtsd meg.

Fontos, hogy a rönkök stabilan álljanak, és természetesen itt is elengedhetetlen, hogy körültekintő legyél, hiszen nyílt lánggal és éghető anyagokkal idézed meg a kandalló kellemes tüzét.

 

Elektromos kandalló

Ha nem csak a kandalló fénye és hangulata, de a melege is jól jönne, viszont tartasz a valódi lángoktól, vagy nem tudod megoldani a füstelvezetést, akkor az elektromos kandalló is szóba jöhet.

Ez lényegében egy hősugárzó, ami nem valódi tüzet használ a melegítéshez, így biztonsággal használható például házi állatok vagy kisgyerekek mellett is, azonban az elejére felszerelt kijelzőn táncoló lángoknak köszönhetően egy hagyományos kandallóéhoz hasonló hangulatot teremt.

Használhatod szabadon állóan, vagy körbe is építheted, hogy még jobban hasonlítson egy valódi kandallóra, és mivel sokféle változatban kapható, ezt is jól tudod használni akár egy modern, akár egy klasszikus vagy akár country stílusú belső térben is.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást