Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetsz

Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetsz

Címlap / Otthon / Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetsz

Karácsonykor nemcsak kapni, hanem adni is igazán jó – ha szeretnéd megajándékozni a rászorulókat, vagy valakinek egész egyszerűen mosolyt csalnál az arcára, az alábbi szervezeteket és ajándékgyűjtési akciókat keresd!

1. A híres cipősdoboz adományozás

A Baptista Szeretetszolgálat rendezésében a cipősdoboz adományozás minden évben a legnépszerűbbek között van – a cikk írásakor már 23245 ajándékkal teli dobozt adtak le idén az ország minden pontján. Az adományozás lényege az, hogy egy cipősdobozba bele kell raknod olyan ajándékokat, amelyeknek a gyerekek biztosan örülnének, majd el kell vinned azt egy leadópontra, ahonnan a szeretetszolgálat munkatársai szétosztják a rászorulók között.

Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetszKép forrása: Maximkostenko/depositphotos.com

2. A Telenor jó kimondani kampánya

A jokimondani.hu weboldalra te is feltölthetsz nagyjából 15 perces filmet, amiben megoszthatod a jókívánságaidat a családoddal, a barátaiddal, vagy bárkivel kapcsolatban. Ez már magában is nagyon aranyos, de azt is jó tudni, hogy minden feltöltött kívánság után a Telenor Magyarország 1000 forintot adományoz a KórházSuli Alapítványnak.

3. Fogadj örökbe egy állatot a WWF-nél!

Ugyanezt a Fővárosi Állat- és Növénykertben is megteheted: ha adománnyal hozzájárulsz ahhoz, hogy valamelyik állatkerti vagy rezervátumban élő állat élete könnyebb legyen, odakerülsz az örökbefogadó szülők közé. Az állatkertben a jószágok száma véges, de a WWF-nél bőven van hely, ezt akár ajándéknak is vásárolhatod az állatbarát ismerőseid számára.

4. Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány

A Pető Intézetben eltérő mozgásfejlődésű gyerekeket és felnőtteket is rehabilitálnak, oldalukon pedig egyértelműen leírják, hogy éppen mire gyűjtenek – bár ez pénzbeli felajánlást jelent, jól tud esni az embernek, ha tudja, hogy éppen egy egri kiránduláshoz vagy egy új laptophoz juttatta hozzá a gyerekeket. Ha érdekel a lehetőség, ide kattintva bővebben tájékozódhatsz róla!

5. Vegyél olyan terméket, amivel adhatsz is!

Számos olyan termék van itthon is, amely bevételének egy részéből rászorulókat, betegeket vagy állatokat támogatnak. Így vásárolhatsz is magadnak valamit, mégis jótékonykodhatsz is egyszerre. Egy remek példa a Lush Charity Potja, amelynek megvásárlásával az egész összeggel támogatsz bizonyos előre kijelölt szervezeteket (segítettek például már a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésében, a krízishelyzetbe került nőkön, vagy a hajléktalanokon is). De ilyen kezdeményezés a Nikifor’s Coffeeshopé is, amely három speciális kávé forgalmazásának bevételéből 20 százalékot a Noé Állatotthonnak ajánl fel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást