Jogosítvány megszerzése nőként: a zaklatás ma is sokakat érint

Jogosítvány megszerzése nőként: a zaklatás ma is sokakat érint

Címlap / Életmód / Jogosítvány megszerzése nőként: a zaklatás ma is sokakat érint

Jó magam férfi és női oktatót is elfogyasztottam az évek alatt. Számomra is megdöbbentő volt, hogy míg egy szolgáltatásért fizettem és valóban a tudás megszerzése volt a célom, sokszor falakba ütköztem.

A különböző fórumokon sokan írják meg történeteiket zaklató oktatóikról. Gyakoriak a szexuális megjegyzések és flört próbálkozások a tanítványokkal, a véletlennek tűnő tapogatásokról nem is beszélve.

Tanulóként már épp elég teher egy ember számára, hogy megtanuljon tisztességesen vezetni: a rengeteg szabály megtanulása, az autó megfelelő irányítása és kezelése, a megfelelési kényszer, a mindennapokba beiktatott órák kisakkozása, a vizsgától való félelem mind egyszerre van jelen egy-egy ilyen óránál.

Miért kell az oktatónak még egy lapáttal rátennie a dolgokra és gyomorgörcsöt okoznia a fizető ügyfélnek? Miért jár kéz a kézben a vezetni tanulás és az, hogy kötelező elviselni a középkorú, szexéhes, pofátlan emberek bunkó, tolakodó és zaklató megjegyzéseit?

Ez is megérne egy #MeToo sztorit

Számos férfi oktató él vissza a hatalmával. Kihasználja a gyengébbik nem kiszolgáltatott helyzetét, mert tudja, függ tőle. Miért? Mert megteheti. Mert a nő belekényszerül egy olyan helyzetbe, ahol egy légtérben van egy másik emberrel, amire senki másnak nincs hatása és rálátása.

Saját magam is tapasztaltam és mások is beszámoltak olyan szituációról, amikor az oktató sikertelen felszedési próbálkozásai miatti frusztráció kellemetlen további oktatást eredményezett.

Mivel tudják, hogy rájuk van bízva a „jövőnk” – vezetés tekintetében -, ezért nyeregben érzik magukat. Empátia nélkül kezdenek a vezetési élménybe belerondítani és pszichológiai ráhatással próbálják befolyásolni a tanítványaikat.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást