Egészség / Életmód / Lélek

Jelek, hogy a környezetedben valaki mentális problémákkal küzd

Jelek, hogy a környezetedben valaki mentális problémákkal küzd

Lehet, hogy ebben a pillanatban is van valaki a környezetedben, akinek rossz napja van, aki vívódik, de te mit sem tudsz róla. Sőt, akár az is lehet, hogy sokkal komolyabb problémákkal küzd, amelyeket igyekszik leplezni.

Íme, néhány jel, amely arra utalhat, hogy valaki mentális betegséggel küzd.

Hirtelen változás

Ha valamelyik családtagod, barátod, vagy akár kollégád hirtelen szokatlanul kezd el viselkedni, szinte egészen kifordul önmagából és nagyon ellentmondásos dolgokat tesz vagy mondd, esetleg hirtelen úgy kezd öltözni, sminkelni, ahogy korábban sosem tette, akkor figyelj oda rá, lehet, hogy a háttérben komoly trauma húzódik, amely után segítségre lenne szüksége.

Ha valaki minden előzetes nélkül hirtelen drasztikusan változtat a külsején, esetleg nagyon megváltoztatja a haját, az szintén komoly intő jel lehet.

Súlyvesztés vagy súlygyarapodás

Bár ez általában nem egyik pillanatról a másikra látszik meg valakin, néhány hét alatt akár már feltűnő változást is jelenthet, ha valaki nem edzés és fogyókúra, hanem depresszió miatt kezd komolyan fogyni vagy hízni. A fogyás és a lelkiállapot kapcsolata, avagy rakd rendbe az életed és újra csinos leszel!

Elhanyagolt külső

Nemcsak a hirtelen változás, hanem az elhanyagoltság is intő jel lehet.

Ha valaki korábban mindig nagyon ügyelt a külsejére, gyakran mosott hajat, sminkelt esetleg mindig ki volt festve a körme, aztán hirtelen elhanyagolja ezeket a dolgokat, az – bár apróságnak tűnhet – akár azt is jelentheti, hogy az illető alól egyszerűen kicsúszott a talaj és már nem látja értelmét annak sem, hogy foglalkozzon a külsejével.

Szintén intő jel, ha ápolatlanság jeleit véled felfedezni valakin, akire ez nagyon nem volt jellemző korábban.

A cikk folytatódik a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást