Hozzávalók 4 személyre:
– 2 padlizsán
– só
– 50g miso (piros vagy fehér)
– 1 evőkanál cukor
– 1 evőkanál saké
– 1 evőkanál mirin
– 1 tojás sárgája
– 2 evőkanál fehér szezámmag, pirított
– 1 teáskanál chili por (opcionális)
– 2 evőkanál növényi olaj
– 4 újhagyma zöldje, apró darabokra vágva
Elkészítése
1. Mossuk meg a padlizsánokat és vágjuk hosszában 1 cm vastag darabokra. Sózzuk be és hagyjuk 30 percig, hogy kiengedje a levét. Öblítsük le a padlizsánt, papírtörlővel itassuk le róla a vizet, majd spricceljük be olajjal. Grillen vagy serpenyőben pirítsuk meg a padlizsán mindkét oldalát.
2. Egy tálban keverjük össze a misot, cukrot, mirint, sakét és tojássárgát.
3. Forrósítsuk fel a sütőt 230 C-ra. A padlizsánokat fektessük a tepsibe, kenjük meg a tetejüket a keverékkel. Süssük néhány percig, amíg rápirul a tojásos keverék.
4. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és újhagymával.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!