Japán padlizsán csíkok miso-val

Japán padlizsán csíkok miso-val

Címlap / Életmód / Receptek / Japán padlizsán csíkok miso-val

Gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó vegetáriánus étel. A miso egy sűrű paszta, melyet jellemzően rizs, szójabab, só és gomba erjesztéséből nyernek.

Hozzávalók 4 személyre:

– 2 padlizsán

– só

– 50g miso (piros vagy fehér)

– 1 evőkanál cukor

– 1 evőkanál saké

– 1 evőkanál mirin

– 1 tojás sárgája

– 2 evőkanál fehér szezámmag, pirított

– 1 teáskanál chili por (opcionális)

– 2 evőkanál növényi olaj

– 4 újhagyma zöldje, apró darabokra vágva

Elkészítése

1. Mossuk meg a padlizsánokat és vágjuk hosszában 1 cm vastag darabokra. Sózzuk be és hagyjuk 30 percig, hogy kiengedje a levét. Öblítsük le a padlizsánt, papírtörlővel itassuk le róla a vizet, majd spricceljük be olajjal. Grillen vagy serpenyőben pirítsuk meg a padlizsán mindkét oldalát.

2. Egy tálban keverjük össze a misot, cukrot, mirint, sakét és tojássárgát.

3. Forrósítsuk fel a sütőt 230 C-ra. A padlizsánokat fektessük a tepsibe, kenjük meg a tetejüket a keverékkel. Süssük néhány percig, amíg rápirul a tojásos keverék.

4. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és újhagymával.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!