A spárga az egyik legfinomabb tavaszi zöldség, érdemes kihasználni néhány hetes szezonját, különben csak nagyon nehezen juthatunk hozzá. Szinte bármilyen ételhez illik, lehet belőle köret, leves, de tehetjük akár salátákba is. Csupán arra kell figyelnünk, hogy az alsó fás részeit mindig törjük le, így lesz élvezetesés nagyon finom.
4/4 Falatnyi finomság: baconbe tekert spárga
Végül itt egy spárgás recept az igazi ínyenceknek! Falatnyi finomság, amelyet szinte a nap bármely szakában elkészíthetsz.
Hozzávalók:
• 1 nagyobb csokor spárga, baconszeletek, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek cukor, 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az olívaolajat a cukorral és a zúzott fokhagymával együtt keverjük el egy kis tálkában – ez lesz az öntetünk. Készítsünk elő egy tepsit és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. A spárgákat mossuk meg, törjük le a fás részeit és osszuk annyi részre, ahány szelet baconünk van. A baconöket tekerjük a spárgák köré és helyezzük ezeket a kis csomagokat a tepsire. A végén locsoljuk meg az olívaolajos öntettel, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. Kicsivel több, mint fél óra alatt süssük készre.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!