A spárga az egyik legfinomabb tavaszi zöldség, érdemes kihasználni néhány hetes szezonját, különben csak nagyon nehezen juthatunk hozzá. Szinte bármilyen ételhez illik, lehet belőle köret, leves, de tehetjük akár salátákba is. Csupán arra kell figyelnünk, hogy az alsó fás részeit mindig törjük le, így lesz élvezetesés nagyon finom.
3/4 Nem csak vegáknak: sajtos-spárgakrémes tészta
Ha vegetáriánus vagy, vagy egyszerűen csak szeretnél egy húsmentes napot tartani a héten, akkor feltétlenül ki kell próbálnod ezt a sajtos-spárgakrémes tésztát!
Hozzávalók:
• 1 csokor spárga, 250 g penne, 142 ml tejszín, 50 g reszelt parmezán, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítés:
A spárgát mossuk meg és törjük le a fás részét, a tésztát pedig főzzük meg enyhén sós vízben. Egy serpenyőben melegítsük fel a tejszínt és tegyük bele a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymát. Ha kissé összefőtt, vegyük ki a fokhagymákat belőle, húzzuk le a tűzről és tegyük félre. A spárgát valamelyest aprítsuk fel és enyhén sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet és tegyük bele a tejszínbe a reszelt parmezán felével együtt. Egy botmixerrel pürésítsük össze, majd forgassuk bele a tésztát. Tálaláskor a tészta tetejére szórjuk a reszelt parmezán másik felét, és ha kedvünk tartja egy-két szál párolt spárgát is tehetünk rá díszítésként.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!