Az Amerikában már régóta használt, a hazai gasztronómiában csak néhány éve népszerű édesburgonya valójában nem egy burgonyaféle, hanem a sütőtök rokona. Ahogy vastaghúsú rokonát, úgy az édesburgonyát is elkészíthetjük levesnek, főételnek, előételnek, de akár édes desszertnek is.
Mutatunk néhány klassz édesburgonyás receptet, amit érdemes az ősszel elkészítened!
4/5 Töltött édesburgonya
Ehhez a finomsághoz szükséged lesz két nagy édesburgonyára, amelyeket tegyél 10 percre forrásban lévő vízbe.
Ha kivetted a vízből az édesburgonyákat és kihűltek, hosszában vágd mindegyiket ketté, és tedd a darabokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Az édesburgonyák belsejét kapard ki, majd tedd félre a húsukat. Egy serpenyőben hevíts olíva olajat, majd piríts meg rajta egy fej kockázott vöröshagymát és két zúzott fokhagymát.
A hagymán kell lepirítanod fél kg darált pulykahúst sózva és borsozva. Hintsd meg paprikával és kurkumával a pulykát, majd add hozzá az édesburgonyák kikapart belsejét és 1-2 dl vízet.
Főzd addig, amíg a hús meg nem puhul, majd a sűrű ragut töltsd bele az édesburgonyákba. 180 fokos sütőben 30 perc alatt süsd készre, tejföllel és zöldfűszerekkel tálald!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!