A külső megfog, a belső megtart! Ez így túl egyszerű, mert valójában más kell, hogy valaki megtartson!

A külső megfog, a belső megtart! Ez így túl egyszerű, mert valójában más kell, hogy valaki megtartson!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A külső megfog, a belső megtart! Ez így túl egyszerű, mert valójában más kell, hogy valaki megtartson!

Van ez a mondás, miszerint a külső megfog, a belső megtart. A képlet egyszerűen hangzik. Megtetszik valaki és, ha még a személyisége is ad okot további találkára, akkor szinte garantált a siker. A valóságban, azonban minden sokkal bonyolultabb.

A külsőségek rabjai

Vannak, akik a külsőségek mentén élik életüket és párválasztás során is ez az, amire különös hangsúlyt fektetnek. Ez korántsem meglepő, hiszen mindenki olyan párt választ magának, olyan módon, amilyen az aktuális lelkiállapota. Azonban álszentnek sem kell lennünk, vagyis bevallhatjuk magunknak is, hogy igenis jóleső látvány egy sármos férfi, vagy egy nem elhanyagolt test. Nincs is ezzel baj, ráadásul mindenkinek más az ízlése, így bőven párra lelhet mindenki a nagyvilágban. A dolog talán ott csúszhat el, mikor valaki túlságosan nagy figyelmet szentel a külsőségeknek és az igazán fontos dolgok maradnak háttérben.

Mikhail Nilov/pexels.com

A szép belső kevés?

Nem, valójában a szép belső az, ami két embert, két lelket akár örökre is összeköthet. Ennek hiányában nem is alakulhat ki komolyabb érzelmi kötődés. Azonban ki határozza meg, hogy kinek mennyire szép a lelke? Nincs erre különösebb előírás, inkább az a mérvadó, hogy jól passzoljon egy másik lélekhez, akivel összefonódhat a sorsa. Ezért olyan fontos megmutatni igazi önmagunkat, nem pedig a külsőségek mögé rejtőzni. Mert végsősoron ez lesz az, ami annyira ellenálhatatlanná tesz minket.

Persze a szép belső önmagában még nem elegendő. A legfontosabb, ha mellette még a külsőt is számításba vesszük. Ez nem felszínesség kérdése, egyszerűen egy ember akkor működik jól, ha kívül-belül harmóniában él. Az pedig nem működik a test elhanyagolásával. Nem másnak kell megfelelni, csakis önmagadnak, ezáltal pedig megváltozik az egész kisugárzásod, ami hatással lesz a belső megjelenésedre is.

Ami valójában kell a megtartáshoz

Valójában a kettő együtt szükségeltetik ahhoz, hogy valakit hosszútávon meg akarjunk tartani. Elhanyagolva a testet, könnyen megváltozhat az érdeklődésünk a másik iránt, hiszen emiatt a belső egyensúlya is felborulni látszik. A lélek elhanyagolása is okozhat problémát, még akkor is, ha egy nagyon szép csomagolásba rejtjük az ürességet. Okolhatjuk a másikat, de végsősoron mindig csak magunkban kell keresni a válaszokat.

Egy kapcsolat akkor marad működőképes, ha a két fél külön-külön, folyamatos lépéseket tesz a saját fejlődésük irányába.

Bár az évek visszafordíthatatlanul telnek, mi döntjük el, hogy milyen minőségben alkalmazkodunk ehhez. Könnyű azt mondani, hogy nem számít a külsőnk, de az esetek többségében ez csak a felelősség hárítását jelenti. Egyszerűbb abban a hitben élni, hogy a testünk elhanyagolható, mert valójában a belső értékek fontosak.

Ez persze mind igaz, de nem mindegy, hogy azért hangoztatjuk, mert magunkból a maximumot kihozva nem kergetjük a tökéletességet, vagy menekülünk az elől, hogy bármit is tegyünk magunk érdekében.

Megfordítva is igaz az állítás, vagyis a külsőnk tökéletesítésébe menekülve könnyen megfeledkezhetünk a belső szépségünk ápolásáról. A kettőnek együtt kell jelen lennie az életünkben és csak ekkor akar majd valaki hosszútávon is az életünk részévé válni. Ehhez persze az kell, hogy önmagunk külső-belső gondozását kizárólag magunk miatt tegyük és ne valaki másért. Nem baj, ha egy minimális önzőség szorul belénk, ugyanis ennek függvényében tudunk másokkal is értékes és hosszútávú kapcsolatokat is kialakítani.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!