Az Amerikában már régóta használt, a hazai gasztronómiában csak néhány éve népszerű édesburgonya valójában nem egy burgonyaféle, hanem a sütőtök rokona. Ahogy vastaghúsú rokonát, úgy az édesburgonyát is elkészíthetjük levesnek, főételnek, előételnek, de akár édes desszertnek is.
Mutatunk néhány klassz édesburgonyás receptet, amit érdemes az ősszel elkészítened!
3/5 Marokkói lencsés édesburgonya leves
Az őszi hidegben nagyon jól tudnak esni a finom, meleg levesek. Egy lábosban hevíts fel két evőkanál olíva olajat, majd ezen piríts le 1,5 fej apróra vágott vöröshagymát és 3 zúzott fokhagymát.
A hagymán piríts le egy nagy szál reszelt sárgarépát, majd szórd meg egy-egy kávéskanál kurkumával, köménnyel, paprikával, korianderrel és gyömbérrel.
Erre az alapra jönnek a zöldségek: egy csésze kockázott paradicsom, 1 nagy, pucolt és kockázott édesburgonya és egy csésze lencse. Öntsd fel annyi vízzel a zöldségeket, ami elfedi őket, és főzd amíg puha nem lesz az édesburgonya. Ha közben elfő a víz, pótold.
Friss petrezselyemmel megszórva tálald a levest!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!