Egészség / Életmód

Intimplasztika nőknek és férfiaknak – 8 beavatkozás, mikor a nemi szervet kívánatosabbra műtik

Intimplasztika nőknek és férfiaknak – 8 beavatkozás, mikor a nemi szervet kívánatosabbra műtik

Ha plasztikai korrekcióról van szó, természetesen a nemi szervek sem maradhatnak ki, elvégre sokan elégedetlenek azzal, ahogy intim testrészeik kinéznek vagy működnek. Azt gondolnánk, hogy elsősorban a férfiakról van szó, hiszen ők szeretnének nagyobb mérettel rendelkezni, pedig mindössze 45 százalékuk vágyik erre. Viszont a nők 75 százaléka elégedetlen a vaginájával, ami egészen megdöbbentő adat.

A högyek leggyakoribb panasza az, hogy kisajkaik aszimmetrikusak, túl nagyok, illetve hogy csiklójuk körül túl sok a bőr. De nemcsak hiúsági okai vannak ezeknek a problémáknak, hiszen van, hogy orvosilag indokolt – vagy a szex élvezete szempontjából – szükséges a beavatkozás. Ilyen például, mikor szülés után túl „laza” marad a hüvely és esetleg inkontinencia is előfordul, vagy ha a szex fájdalmas, illetve egyéb születési rendellenességek esetében. Íme a négy leggyakoribb vaginával kapcsolatos műtét.

Kisajak plasztika

Nagyon sok nőt zavar, hogy túl nagy és kilógó a kisajka. Ez nemcsak esztétikailag lehet zavaró, ugyanis a bőr kiszáradhat ott, illetve ki is dörzsölheti a páciens. Ezzel az egyszerű, ambuláns műtéttel szépen méretre formázhatóak a lógó kisajkak.

Szűzhártya-visszaállítás

Ez főleg azokban az országokban népszerű beavatkozás, ahol kulturális vagy vallási okokból elengedhetetlen, hogy a nő szűz legyen házasságkötés előtt. 

Csuklya korrekció

Ez a műtét a csiklót körülvevő bőrfelesleg megigazítását jelenti, mely néhány nőnél annyira elfedi a klitoriszt, hogy gátolhatja a szexuális örömérzetben is. 

Hüvelyszűkítés

A leggyakrabban szülés után végzik el ezt a kezelést, de van, aki laza hüvellyel születik. A kezelés lézerrel is végezhető, következtében a hüvely újra feszes lesz, illetve a húgyhólyag és a méh is visszakapják alátámasztásukat.

Vajon a pénisszel kapcsolatban is többféle műtét létezik? Bizony, ráadásul nemcsak a mérettel kapcsolatban fekszenek szike alá a férfiak. Íme négy péniszkorrekciós beavatkozás. 

Pénisznagyobbítás

Egyértelmű, hogy ez az első – hiszen a férfiaknak a méret a legfontosabb – ráadásul két fajtája is létezik, péniszhosszabbítás és péniszvastagítás. A hossz növelésénél a hímvessző felfüggesztő szalagját rögzítik új helyre az ágyékcsonton, míg a vastagítást úgy érik el, hogy a páciens saját zsírját fecskendezik a péniszbe. Mielőtt túlzott izgalomba jönnénk, meg kell említeni, hogy előbbi műtét kockázatos, utóbbi pedig nem tartós. 

Péniszkisebbítés

2015-ben hajtották végre a világ első péniszkisebbítő műtétjét egy 17 éves fiún, akinek ernyedt állapotban is 18 centiméter hosszú volt a pénisze és állítása szerint a méret nehézségeket okozott neki a szexben és a sportolásban is. A sikeres műtét hírére több férfi is jelentkezett, akik ugyanezen problémára kerestek megoldást. 

Fityma-visszaállítás

Azok a férfiak, akiket vallási, vagy higiéniai okokból csecsemőként körülmetéltetnek szüleik, olykor felnőttként nem értenek együtt az eljárással és műtétileg állítják vissza az eredeti, természetes állapotot. 

Herezacskó-plasztika

Bizony vannak olyan „tökös legények”, akik túl nagynak találják herezacskójukat és kisebbítésért folyamodnak a sebészekhez. Előfordul, hogy nemcsak esztétikailag zavarja őket a „zsák” mérete, hanem kifejezetten zavaró számukra szex közben is, de a „scrotum redukció” segítségével a kívánt méretre alakíttathatják a herezacskót. Létezik hereimplantátum is, amire abban az esetben van szükség, ha nem száll le a here, veleszületett herehiány áll fenn, vagy betegség miatt került eltávolításra a heregolyó. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást