Őseink ilyenkor, ősszel, készítették fel a kamrájukat a télre. A különböző terméseket tartósították, hogy a téli hónapokban is elegendő vitaminhoz tudjanak jutni. Manapság már nem „divat” energiát szánni a befőttek és savanyúságok készítésére, pedig olyan minőséget, amilyet házi körülmények közt elő tudunk állítani, nem találni a boltok polcain. Nézzük, mit érdemes bespájzolni a hideg évszakra!
3/5 Bolti vagy házi?
A boltban kapható savanyú káposzták nem a hagyományos módszerrel készülnek. Savanyításukhoz gyorsított eljárást alkalmaznak: ecetet, citromsavat, édesítőszert adnak hozzájuk, utólag pedig tartósítószerrel növelik az eltarthatóságukat.
A káposzta friss állapotát, ropogósságát borkénnel tartják fenn. Mesterséges anyagokban tehát bővelkedik, viszont a C-vitamin tartalma alacsonyabb, mint a házi készítésű savanyú káposztáé, amelyet a piacon, termelőktől lehet vásárolni. Tehát a válasz házi.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!