Édesen vagy sósan, uzsonnaként vagy desszertként – a többségnek mindegy, hogyan és mikor, csak ehessen palacsintát. Így vagyunk mi is ezzel, ezért összegyűjtöttünk nektek 4 különleges palacsinta receptet, amit érdemes kipróbálnotok, ha új ízekre vágytok!
4/4 Palacsinta tonhallal
Hozzávalók 8 palacsinta elkészítéséhez:
A tésztához: 5 dl tej, 4 tojás, 10 evőkanál finomliszt, 6 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, fűszersó A töltelékhez: 80 dkg zöldbab, 6 ág borsikafű, 4 paradicsom, 2 doboz konzerv tonhal saját levében (30 dkg lecsepegtetve), só, bors, olaj a kisütéshez.
Elkészítési idő: 40 perc.
A megmosott, megtisztított, feldarabolt zöldbabot a borsikafűvel és kevéske sós vízzel kb. 30 percig pároljuk. Időközben a paradicsomot és a tonhalat is előkészítjük: előbbit felkockázzuk, utóbbi lecsepegtetjük. Ha ez megvan, akkor a tészta összes hozzávalóját alaposan összedolgozzuk és kisütjük belőle a palacsintákat. Az elkészült zöldbabot és a borsikafüvet leszűrjük, majd a zöldbabhoz hozzáadjuk a paradicsomot és a tonhalat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és végül az egészet picit felmelegítjük. Ezzel a kapott töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és háromszögűre hajtogatva tálaljuk őket.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!