Ildikó névnap: Az Ildikók személyiségjegyei

Ildikó névnap: Az Ildikók személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ildikó névnap: Az Ildikók személyiségjegyei

Március 10-én az Ildikók ünneplik névnapjukat. Lássuk ebből az alkalomból, hogy mit lehet tudni a név eredetéről, jelentéséről, illetve hogy a névelemzők szerint mely tulajdonságra hajlamosítja a név a viselőit. Boldog névnapot, minden Ildikónak!

Név eredete, jelentése

Az Ildikó germán gyökerekkel rendelkező, magyar női név. Attila hun vezér feleségének, Krimhildának a nevét tartják az első, nálunk is feljegyzett változatnak, melynek rövidüléséből lett a Hilda és Ilda nevek, ezek latinos változatából alakult ki az Ildikó.
A latin közvetítés ellenére más nyelvek nem vették át a nevet, így a magyarban egyedinek számít. A név jelentése nem más, mint harc, harcos, vagy harci sisak.

Kép forrása: Krimhilda szobor

Ildikók energiája

Az Ildikó név viselői igazán nem cáfolnak rá nevükre: gyakran egy életen át küzdenek a családjukért, szeretteikért. Rengeteg energiájuk van, és könnyen képesek olyan célt találni, amire fókuszálhatnak és amire energiáikat fordíthatják.
Állhatatos, céltudatos és nagyon kitartó típusok, akik általában el is érik céljukat – igaz, hogy sokszor nehéz, feladatokkal telített élet jut nekik, amely bőven szolgáltat célokat keresés nélkül is az Ildikók számára.

Ildikók és a felelősség

Gyakran jellemző az Ildikó név viselőire, hogy felelősségérzetük korábban alakul ki, mint a korosztályukba tartozó többi nőnél, lánynál. Már tizenévesen felelősséget éreznek családjuk iránt, gondoskodnak róluk, és foglalkoznak a betegekkel, vagy a gyámolításra szorulókkal.
Ez a tulajdonság egész életükben végig kíséri, de mivel a gyermekkor nekik komolyabbra sikerült, mint másoknak, ezért időről időre elfogja őket a vágy, hogy lázadjanak ez ellen –sokszor a legképtelenebb eszközöket és szituációkat használva ehhez.

Ildikók és a karrier

Az Ildikók nem csak otthon, de a munkahelyükön is céltudatosak, magabiztosak, ráadásul legtöbbször gyors észjárásúak is, így általában elérik céljukat, legyen az egy magas fizetés, vagy egy komoly karrier.
Munkájukban mindig felelősségteljesek, nem kockáztatnak, két lábbal állnak a földön és a való világban akarnak érvényesülni. A családalapítás azonban sokszor gátat vet a karriernek, mivel a lelkiismeretük mindig a család felé húzza őket.

Ildikók és a család

Az előbbiek alapján nem meglepő, hogy az Ildikók igazán példás családanyák. Mindig lehet rájuk számítani és elérik, amit szeretnének. Képesek akkor is elirányítani egy családot, ha egyedül maradnak a gyerekkel vagy gyerekekkel, vagy ha párjuk kevés időt tölt otthon.
Nagyon sok csodálójuk van emiatt, hiszen azon túl, hogy mindent kézben tartanak, még mosolyogni is képesek a sok feladat és probléma mellett.

Ildikók és a szerelem

Az Ildikók általában temperamentumos, emellett pedig általában nagyon attraktív személyiségek is, így nem csoda, ha válogathatnak az udvarlók között. A férfiakat felvillanyozza és feltölti az Ildikók energiája, ez lesz az egyik szexepiljük a férfiak szemében.
Néha azonban a túl nagy vehemencia ellenérzéseket is szülhet, ezért a kis önbizalmú emberek általában nem élnek sokáig az Ildikókkal. A magabiztos, emellett érzelmes és céltudatos emberek azonban ideális párok lehetnek számukra.

Boldog névnapot!

Az Ildikókról még számtalan pozitívumot lehet írni, de valószínűleg környezetük ugyanezt sugallja nekik, magukkal kapcsolatban.
Szeretik őket kedvességükért, felelősségtudatukért, jókedvükért, megbízhatóságukért, és azért is, mert néha még idős korukban is előbukkan belőlük egy kislány, akinek nagy kedve van valami meglepőt, valami huncutságot elkövetni.
 
Boldog névnapot minden Ildikónak!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!