Koktélparadicsomos tészta mentával
Ez a tányér valóban úgy néz ki, mintha minden egyes tésztaszem mentáért kiáltana. Valójában a menta teszi olyan frissé ezt a tésztaételt.
A fusszilit megfőzzük, a félbevágott koktélparadicsomokat pedig serpenyőben, 2 gerezd összetört fokhagyma mellett, olívaolajon megfuttatjuk, amíg kiengedik az ízletes levüket, és kissé karamellizálódik a külsejük. Sózzuk, borsozzuk, a csípős íz kedvelői akár némi chilivel is megszórhatják. A pancetta gazdagabbá és kellemesen sóssá teheti az ételt, de el is hagyható.
Tálaláskor kanalazzunk rá egy kis ricottát, tépkedjünk rá friss mentalevelet, és egy evőkanál olvasztott vajjal locsoljuk meg a tészta tetejét.
A fusszilit megfőzzük, a félbevágott koktélparadicsomokat pedig serpenyőben, 2 gerezd összetört fokhagyma mellett, olívaolajon megfuttatjuk, amíg kiengedik az ízletes levüket, és kissé karamellizálódik a külsejük. Sózzuk, borsozzuk, a csípős íz kedvelői akár némi chilivel is megszórhatják. A pancetta gazdagabbá és kellemesen sóssá teheti az ételt, de el is hagyható.
Tálaláskor kanalazzunk rá egy kis ricottát, tépkedjünk rá friss mentalevelet, és egy evőkanál olvasztott vajjal locsoljuk meg a tészta tetejét.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!