Egy igazi tészta-fan bármikor tud tésztát enni, sőt, valójában mindig azt enne. A tészták között is vannak azonban kedvencek, és fülledt nyári estéken mások is megértik, miért oly ínycsiklandó a tészta.
Egy kis koktélparadicsom, menta, kukorica, citromlé, tenger gyümölcsei, rákocskák, spenót, borsó, ceruzabab vagy cukkini – ízlés szerint kombinálva – nagyszerű feltét lehet. Íme néhány ízorgiát ígérő pompás nyári recept, amit nem szabad kihagyni.
2/5 Krémes, kukoricás tészta friss bazsalikommal
Zamatos szósz teszi ellenállhatatlanná ezt a tésztát. A kukoricaszezonban ennél nyáribb recept már nem létezik!
A masnitésztát megfőzzük, majd két evőkanál olívaolajon megfuttatjuk az apró karikákra vágott mogyoróhagymát. Hozzáadjuk a friss kukoricát, 5dkg parmezán sajtot, egy csipetnyi chilit és friss citromlét. Sózzuk, borsozzuk, a végén pedig jöhetnek a friss fűszerek: bazsalikom, menta vagy koriander egyaránt jól illik hozzá.
A kukorica és a mogyoróhagyma mellett akár ceruzabab is kerülhet a tányérra.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!